Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Hajó amortizáció


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2020-10-13 13:42:21

A cég kisebb vitorlást (100 000 euro ) szeretne vásárolni, amelyet legalább 5 évig bérbe kíván adni (chartereztet) .. A finanszírozás részben külső forrásból, lízing szerződés keretében történik.
Kérdésem, hogy zárt végű lízing esetén milyen amortizációs kulcsot alkalmazhatunk? Ha nyílt végű lízingszerződés (5 év) keretében veszi meg, akkor a lízing időtartama alatt írhatjuk le nullára (5 év esetén évi 20%) az eszközt? A bérbeadásra tekintettel az áfa teljes egészében levonható /125§2 (b) /? Köszönöm a válaszukat, Eszter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-15 04:44:50

Kedves Eszter,
Zártvégű pénzügyi lízing esetén számvitelileg a tervezett használati idő határozza meg a leírási kulcsot. Ezt nyíltvégű esetén a lízing időtartamához indokolt kötni, azaz jelen esetben 5 év miatt ez 20% lenne. Az áfa az Ön által is említett tiltást feloldó törvényhely alapján levonható.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra