Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Ingatlan maradványérték egyesületnél


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Mardor 2024-02-07 12:10:06

Tisztelt Szakértő úr!
Segítséget szeretnék kérni a következőben:
- egyesület ingatlant vásárolt támogatásból, maradványérték meghatározásánál a teljes bekerülési értéket állapítom meg? De akkor az elhatárolt támogatás hogyan kerül feloldásra, mivel nem lesz értékcsökkenés sem? Az megfelelő eljárás lenne, ha az ingatlan adásvételi szerződésben szereplő értékét tekintenénk maradványértéknek és a rajta elvégzett felújítási munkálatok értéke lenne az értékcsökkenés alapja? Bár ebben az esetben is az ingatlan értéke bennreked a halasztott bevételek között.
- Az adásvételi szerződésen az ingatlan értéke szerepel. Ez esetben a telek (melyen az épület van) értékét nem kell külön nyilvántartani?

Köszönöm szépen a segítségét.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-02-11 07:05:08

Kedves Kérdező,
A felépítményes ingatlant beszerzéskor a telektől elkülönítetten kell nyilvántartásba venni. A kettős könyvvitelben a fejlesztési támogatást halasztott bevételként kell a könyvekben elszámolni. A halasztott bevételt az egyéb bevételekkel szemben az értékcsökkenés [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra