Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Kivezetés, de hogyan


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bicsi 2021-04-08 19:54:26

Kedves Önadózó!

Egy kft tárgyi eszközei között 5 millió Ft üzletrész szerepel. Azt a kft-t amelyben ez az üzletrésze volt, már régen felszámolták. Kérdésem: mi a teendő vele, hogyan lehet a ezt a főkönyvből kivezetni.

Még egy kérdésem volna: a kft kozmetikai szalont szeretett volna nyitni, nagyon régen; amit erre a célra vásárolt, beruházott, azt 164-es számlán szerepel a mai napig. Sajnos ez nem valósul meg. ( a beruházás áfája vissza lett igényelve). Mit tanácsol? Hogyan lehetne ezt a számlát megszüntetni?
Köszönöm előre is a gyors válaszát!

Köszönettel: B. Marika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-10 07:19:25

Kedves Marika,
- Ha a birtokolt Kft-t törölték a cégnyilvántartásból, akkor az üzletrész nyilvántartási értékét ki kell vezetni a pénzügyi ráfordításokkal szemben.
- Terven felüli écs-t kell elszámolni, majd kivezetni. Ha esetleg van az eddig végzett beruházásnak hasznosítható értéke, akkor ezen az értéken készletre kell venni és csak az ezen felüli értéket kell egyéb ráfordításként elszámolni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra