Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Kölcsön átminősítése saját tőkébe külföldi cég esetén


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csillag 2021-01-21 18:29:22

Magyar Kft. 90%-os tulajdoni hányaddal 2019-ben társaságot alapított Szlovákiában. A szlovák társaság működéséhez 55.000 EUR kölcsönt nyújtott magyar tulajdonos(T:191) 5 évre 2019-ben. Mivel a szlovák társaság veszteségesen működik, és magas a negatív saját tőke, ezért a kölcsön tőkésítésről döntöttek a tulajdonosok 2020-ban. Hogyan kell kezelni a magyar cégnél a kölcsön átminősítését. Milyen könyvelési tételeket kell a magyar cégnek könyvelnie?

Témanyitó hozzászólás

Csillag 2021-01-22 10:20:40

Annyival szeretném még kiegészíteni az előző kérdést, hogy a megállapodás szerint a hozzájárulást szlovák cég nem jegyezi be az alaptőkébe, és nem képez tartalékalapot. A tőkejuttatás a hitelező által a kölcsönszerződés alapján nyújtott kölcsön tőkésítésével történik, a társaságnak nyújtott hozzájárulás / befektetés miatt, ez a nyújtott hitel tőkésítésén keresztül értendő.A szlovák cég tőkealapot hoz létre magyar cégnek a 417 számlaosztályban .

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra