Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Közvetítői jutalék könyvelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Zsuzsi79 2020-05-21 19:04:14

Tisztelt Szakértő!

Van egy cég aki jutalékot kap külföldi cégtől, ha annak a cégnek a hajóira bérlőt talál. Ennek az elszámolása úgy történik,hogy ez a cég kapja meg a bérleti díj összegét a bankszámlájára amit ő rögtön továbbit a bérbeadó felé csökkentve a jutalék összegével. A jutalékról kiállítja a számlát a cégnek. Kérdésem ez mennyire helyes eljárás? Ennek a könyvelési tétele úgy nézne ki,hogy van követelés a magánszemélytől és kötelezettség a bérbeadó felé és bevételként csak a jutalék jelenne meg. Ha ennek az elszámolása mégsem helyes,mit javasolna?

Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-05-22 10:35:41

Nem kizárt, hogy szabályosan a közvetítő magyar cég szedje be a magyar bérlőktől a bérleti díjat. A magyar cég egy számviteli bizonylaton veszi át a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Zsuzsi79 2020-05-28 09:57:58

Akkor jelen esetben a magyar cég esetében elég a bankkivonat számviteli bizonylatként amire a bérlők a bérleti díjat utalják? A magyar cég pedig a külföldi céggel megállapodás alapján számol el,mely alapján a jutalékkal csökkentett részt utalja át neki? És a magyar cég erről a jutalékról állít ki a külföldi cég felé számlát?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra