Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Külföldi jövedelem


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

JUHÁSZ MELINDA 2023-01-25 10:28:59

Kedves Attila,

Egy magánszemélynek egy amerikai cégtől van jövedelme. X dolgot ha megcsinál, akkor utalnak neki pénzt, folyamatosan.
Hogyan kell ezután majd itt adóznia? Milyen igazolásra van szüksége a cégtől? Személyes adatokat egyébként nem kellett megadnia.

Köszönöm szépen,
Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-01-25 19:41:31

Kedves Melinda,
A nem túl bőbeszédű leírás alapján a jövedelem nagy valószínűséggel (a pontos válaszhoz tudni kellene a pontos tevékenységet) a magánszemély illetősége szerinti állam jogosult adóztatni, a kettős adóztatást elkerülő egyezmény alapján. Mivel a munkavégzés is feltehetően Magyarországon történik, így a kifizetés után itthon keletkezik járulék és szocho fizetési kötelezettség. Azaz az szja-t a magánszemélynek kell negyedévente megfizetnie, bevallania majd az éves 53-as bevallásban; a járulékot, szocho-t pedig havonta kell bevallania, megfizetnie a külföldi kifizető helyett (xxT1041INT, xx08INT).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra