Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Külföldi üzemanyag nyugta


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mbianka 2023-09-18 09:19:24

Kedves Szakértő!

Futár/fuvarozó Szja-s egyéni vállalkozó elszámolhatja-e ktg-ként a külföldön kapott tankolási nyugtákat? Nincs rajta a vállalkozó neve, adószáma, nem adnak olyan számlát mint itthon, nem is értik mit akar a vállalkozó, rémlik is, hogy az áfát az elekafa keretében lehet visszakérni, de ktg-ként is el lehet számolni ezeket a bizonylatokat? Vagy mi ennek a módja, hogy elszámolható legyen?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-09-18 15:39:22

- Az áfa egészen biztosan nem igényelhető vissza a külföldi adóhatóságtól, ez csak névre szóló, szabályosan kiállított számla birtokában kérelmezhető.
- Készítsenek hozzá egy belső elszámolási számviteli bizonylatot, melyet leigazol a cég ügyvezetője és ennek alapján elszámolható lesz a kiadás.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra