Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Megbízási díj


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Timea79 2023-02-02 20:24:37

Tisztelt Szakértő!
Általunk könyvelt Egyesület a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet (NSZI) által nyújtott támogatás összegéből SNI-s gyermekek részére tart kutyás terápiás órákat óvodában és iskolában. Az egyesület tagjai, akik képzett terapeuták látják el ezt a feladatot. A terapeuták egyike az egyesület elnökhelyettese, aki magánszemélyként megbízási szerződéssel látja el ezt a feladatot. A kérdésünk az lenne, hogy ebben az esetben a megbízási díj számfejtésekor alkalmazható nála a 10%-os költséghányad?
Azzal tisztában vagyunk, hogy nem alkalmazható nála a 10%-os költséghányad abban az esetben, ha a tisztségével kapcsolatos jutalmazást kapna megbízási jogviszonyban, viszont itt terápiás órák megtartásásról van szó, a projekt időtartama alatt, azaz a tisztségével összefüggő tevékenységével nincs kapcsolatban. Azt önkéntes alapon látja el az egyesületben.
Köszönöm!
Bökönyi Bernadett

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-02-04 11:01:03

Kedves Bernadett,
Véleményem szerint szabályosan köthető megbízási szerződés az egyesületben betöltött tisztségén kívüli feladatra. Következésképp önálló tevékenység bevételeként alkalmazható a 10%-os költséghányad.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra