Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Nyílt végű pü-i lízing - baleset miatti szerződés megszüntetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Turaine 2020-01-23 10:52:56

T. Szakértő!
Nyílt v. pü-i lízing keretében személygépkocsit aktiváltunk, a jármű súlyos baleset miatt jelentősen károsult. A biztosító a kárt térítette. A lízingszerződés megszüntetésre került. A társaság élt a sérült jármű megvételi lehetőségével, majd a járművet értékesítette.
A segítségüket kérem a folyamat kontírozásában. Milyen lépéseket kell tenni, dokumentálni?
Köszönettel. T-né

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-25 16:26:26

Kedves T-né,
A biztosító nagy valószínűséggel Önöknek fizetett, hiszen pénzügyi lízing esetén a lízingbevevő viseli a biztosítási költséget, könyvelése T384-K96. Gondolom, ebből fizették ki egy összegben a hátralévő tőkét, így szerezték meg a gépkocsi tulajdonjogát. A sérüléskori könyvszerinti értéket terven felüli écs elszámolással a piaci értékre kell korrigálni, könyvelése T86-K148. Ezt követően történik a gépkocsi értékesítése T311-K96, T86-K142, T148/149-K86.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra