Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Pénztárbizonylat,pénztárjelentés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2017-03-27 14:55:59

Tisztelt Papati!
Legyen szíves válaszoilni kell-e pénztárbizonylatot és pénztárjelentést vezetni abban az esetben is , ha könyvelési program áll rendelkezésre? A könyvelési program biztosítja a bizonylatokat,
Köszönettel
Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-28 13:00:25

Gabi,
A helyzet az, hogy a pénztárbizonylatnak a pénzmozgást kell követni, azaz a pénzmozgással egyidejűleg kell kiállítani. A könyvelés az esetek jelentős részében nem a pénzmozgással egyidőben történik, következésképp szabályos pénzkezelés során a könyvelő program által előállított bizonylat nem elegendő. Ugyanez igaz a pénztárjelentésre is: ha időben és térben elválik egymástól a pénzkezelés helye és a könyvelés, akkor nem helyettesítheti egyik a másikat.
Bár ezzel nem lesz kisegítve, de ne keseredjen el, ez a vállalkozások többségénél nem így van, már az is jó, ha van legalább könyvelős pénztárbizonylat, amit aláír a mindig elfoglalt ügyvezető :(
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2017-03-29 09:56:18

Köszönöm szépen akkor csinálom a pénztárbizonylatot az a biztos
Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra