Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Térítés nélküli eszközök


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Horváth Edit 2017-03-27 21:47:44

Tisztelt Papati ! Orvosi Bt 2009 évben a helyi önkormányzat segítségével pályázott eszközök beszerzésére / csak az önkormányzat tudott akkor pályázni/ Az önrészt / 700 eft /a társaság támogatás címén befizette az önkormányzatnak . A szerződés szerint 5 év után , ha addig működtetik a praxist akkor a társaság tulajdonába kerülnek az eszközök Akkor ezt az összeget a szerződés szerint támogatásként könyvelték és adóalap növelő tételként számolták el .
Öt év elteltével 2016 decemberben az önkormányzat a társaság tulajdonába adta egy átvételi jegyzéken az eszköket további használatra . Ezen eszközök különféle értékűek , van köztük orvosi eszköz , de várótermi pad is , de már mindegyik 5 évnél idősebb . Az átadási jegyzéken nincsen érték feltüntetve . Véleménye szerint hogyan tudnánk ezeket a listán szereplő eszözöket a tárgyi eszközök közé bevinni , vagy egyántalán szükséges e ? Jó lehet e az a módszer hogy rendkivüli bevétel lenne most az akkor az önkormányzat részére befizett 700. eft és tartozik a tárgyi eszköz , és vele egyszerre pedig elszámolva az értékcsökkenés , szintén 700 eft összegben. Válaszát köszönöm Horváth Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-29 06:05:19

Edit,
Egy picit megkésettnek tartom a kérdését, ezt lehet, hogy akkor kellett volna végig gondolni, amikor megkötötték a szerződést az önkormányzattal.
De hogy némi segítséget is nyújtsak, ne csak károgjak, érzésem szerint a korábban átadott 700eFt valójában egy előleg (ami az átadáskor ellenértékké válik) az ezer meg egy eszközre. Sajnos az eszközöket lista szerint kell átvenni és a 700eFt-ot arányosan szét kell osztaniuk és elkezdeni az écs elszámolást.
Mivel nem ismerem a szerződés pontos tartalmát, így elég nehéz szakértő választ adni :(
papattila

Szakértői hozzászólás

Horváth Edit 2017-03-29 09:09:31

Hát igen jogos a korholás ,de akkor az volt a szerződésben hogy a Bt támogatást ad az önkormányzat által benyújtotteszköz vásárláshoz az önrész összegét fizeti meg . Az eszközök az önkormányzat tulajdonába kerülnek , majd öt év elteltével pedig a betéti társaságnak a tulajdonába kerül tulajdonképpen most térítés nélkül . A 700 eft nak köze sincs az eszközök értékéhez , hiszen az csak a beszrzési érték 10 % volt , de azóta eltelt 5 év és várótermi padok székek eszközök amik el is értéktelenedtek ,bár használják őket . Teljesen belekeveredtem . Köszönöm a válaszát Edit

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra