Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Új Bt beltag felvétele


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2020-08-05 11:26:43

Tisztelt Attila! Olyan gond állt elő, hogy az egyik szakápoló Bt -ben a beltag hirtelen rosszul lett elveszítette az eszméletét és azóta a kórházban nem tért magához. Lehet-e új beltagot a régi beleegyezése nélkül beletenni, mert a kültag nem kötelezett munkára. Tagok gyűlése kell-e (nélküle), "ha felépül" maradhat-e 2 beltag? Mi a teendő?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-05 20:01:08

Kedves Gabi,
A két beltagnak nem lenne jogi akadálya, de az új tag belépést csak a taggyűlés hagyhatja jóvá, ami pedig a beltag nélkül vélhetően nem határozat képes. Következésképp -értelmezésem szerint- az ügyvezetői teendőket átveheti a kültag a beltag eljárásképtelensége alatt, de új tag nem léphet be szabályosan.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra