Gyorskérdés
SZÁMVITEL - Számvitel, könyvelés, könyvvizsgálat

Üzletrész kivezetése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

lexus 2021-03-31 20:35:08

Egy kft tárgyi eszközei között 5 millió Ft üzletrész szerepel. Azt a kft-t amelyben ez az üzletrésze volt, már régen felszámolták. Kérdésem: mi a teendő vele, hogyan lehet a ezt a főkönyvből kivezetni.

Még egy kérdésem volna: a kft kozmetikai szalont szeretett volna nyitni, nagyon régen; amit erre a célra vásárolt, beruházott, azt 164-es számlán szerepel a mai napig. Sajnos ez nem valósul meg. ( a beruházás áfája vissza lett igényelve). Mit tanácsol? Hogyan lehetne ezt a számlát megszüntetni?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2021-04-02 15:48:26

- A pénzügyi műveletek ráfordításával szemben ki kell vezetni.
- Terven felüli écs-t kell elszámolni a hulladék értékig, majd ezen az értéken készletre venni. Ha nincs hasznosítható értéke, akkor meg ki kell a könyvekből vezetni selejtezés címén.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra