A Filmalapot is lehet majd támogatni a társasági adókedvezményből

TAO

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: Filmalap


A Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) is belép a társasági adókedvezményre alapuló támogatási rendszerbe, ezáltal a cégek a jövőben nemcsak közvetlen, hanem közvetett módon - a Filmalapon keresztül - is támogathatnak készülő filmeket - derült ki azon a háttérbeszélgetésen, amelyen a filmes szervezet elmúlt egy évét értékelték hétfő este.

A rendezvényen elhangzott, hogy a cégek egy letéti számlára fizethetik majd be a támogatást, a befizetés után pedig jogosultak lesznek a társasági adókedvezményre. Az ily módon elhelyezett összegekből - a filmtörvényben meghatározott idő után - automatikusan megkapják a húsz százalékos közvetett támogatást a Nemzeti Filmirodánál elszámolt, de támogatót nem találó produkciók.
 
Havas Ágnes, az MNF vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a producerek természetesen továbbra is közvetlenül is megállapodhatnak támogatókkal.     Andrew G. Vajna, a filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a kormány támogatta a javaslatait a magyarországi filmgyártás megújítása érdekében. Ennek egyik pontja, hogy a filmipari statiszták az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény hatálya alatt dolgozhassanak. Ennek célja a terület kifehérítése, a munkaerő-kölcsönző cégek kikerülése - hangsúlyozta a kormánybiztos.     Elhangzott, hogy egyszerűsödni fog a produkciók területfoglalása is, hogy "egyablakos rendszerben" lehessen a közterületfoglalási engedélyeket elintézni. Az egyszerűsítés jogi kereteinek kialakítása jelenleg zajlik - hangzott el a megbeszélésen.     Andrew G. Vajna elmondta: nem áll szándékukban a Magyar Mozgókép Közalapítvány átkerülő vagyonának eladása, értékesítése.

A kormánybiztos beszélt arról is, hogy a filmszakmai adósságok rendezésével megbízásának egy szakasza véget ért, és a jövő feladatának a filmkalózok elleni fellépést nevezte. Az MTI kérdésére elmondta: elsősorban a törvények szigorítását szeretné elérni, növelni azok elrettentő erejét.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra