A SZÉP Kártya bevezetése a megfelelõ ütemben halad

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Jövõre a SZÉP Kártya valós választási lehetõségként jelenik meg a cafeteria-rendszerben, átvéve az üdülési csekk szerepét; a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a kártya bevezetése megfelelõ ütemben halad és arra számítanak, hogy a következõ hónapokban a kártyát választók száma jelentõsen nõni fog.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

NGM: a SZÉP Kártya bevezetése a megfelelõ ütemben halad

A tárca csütörtöki közleménye emlékeztet, hogy a munkavállalók 2011 végén, illetve 2012 elején nyilatkoznak az általuk választott 2012-es cafeteria juttatásokról. A minisztérium fontosnak tartja, hogy a vállalati cafeteria-megállapodások során a munkavállalók és a munkáltatók már egy mûködõ, számos elfogadóhellyel rendelkezõ rendszert láthassanak, és így meggyõzõdéssel választhassák az arra jogosultak a SZÉP Kártyát 2012-re.

A közleményben szorgalmazzák, hogy az elfogadóhelyek minél gyorsabban csatlakozzanak a rendszerhez, mert ezzel elkerülhetõ egy esetleges év eleji torlódás az elfogadóhelyek rendszerének telepítésénél, továbbá az elfogadóhelyek számának növelése pozitív hatással lenne a munkáltatók csatlakozási hajlandóságára is. Hangsúlyozzák, hogy a csatlakozás nem jár semminenû költséggel.

A SZÉP Kártya mielõbbi piacra kerülése a közlemény szerint azért is indokolt, hogy ha egy cégnél maradt 2011-es évre elkölthetõ szabad cafeteria-keret, akkor a SZÉP Kártya valós alternatívát jelentsen ennek elköltésére. Azon cégek esetében pedig, amelyek már az idei évre lehetõvé tették a SZÉP Kártya igénybevételét, lehetõséget kell biztosítani annak felhasználására még a 2011-es szezonban.

Emlékeztetnek, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptember 13-án bejelentette a SZÉP Kártya rendszerének bõvítését a kártya népszerûségének további növelése, valamint a cafeteria-rendszer egyszerûbbé és olcsóbbá tétele érdekében.

A tervek szerint a SZÉP Kártyához jövõ év január 1-jétõl három elkülönülõ számla tartozik majd, és nõ a munkáltató által kiadható összeg is. Az éves keret szerint szálláshely-szolgáltatásra 225 ezer forint, meleg étkezésre 150 ezer forint, szabadidõs, egészségmegõrzõ célra 75 ezer forint áll majd rendelkezésre. Ezzel a SZÉP Kártya keretösszege 50 százalékkal összesen évi 450 ezer forintra emelkedik, miközben a dolgozók nagyobb szabadságot kapnak ezen összeg felhasználásában. Ez a két tényezõ várhatóan jelentõsen növeli a SZÉP Kártya népszerûségét. Nem csak szálláshelyek, hanem éttermek, fürdõk és egyéb pihenést, egészségmegõrzést biztosító szolgáltatók is elfogadóhellyé válhatnak majd.

A SZÉP Kártya 2011-ben új termékként lépett a piacra, idén még az üdülési csekk a fõ eszköz a pihenési célú dolgozói juttatásokban. 2012-ben a SZÉP Kártya és az üdülési csekk párhuzamosan lesz jelen a piacon. A 2011. szeptember 30. után juttatott üdülési csekkek adókedvezménye megszûnik, de a korábban juttatott üdülési csekkek még egy évig, tehát legkésõbb 2012. szeptember 30-ig felhasználhatóak. 2013-ban már csak a SZÉP Kártya lesz a piacon.

Az NGM közleményében egyben alaptalannak nevezi a közelmúltban a sajtóban megjelent, a SZÉP Kártya bevezetésének lassú ütemére vonatkozó aggodalmakat.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra