Adóbevallás nyomtatvány

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A havi és negyedéves bevallóknak a 08-as bevallási „nyomtatványcsalád” mellett a 0601-es bevallást is be kell nyújtani. Igaz, hogy a tartalma leszûkült, de aki nem nyújtotta be, és érintett, annak pótolnia kell!

0601 Bevallás egyes adókötelezettségekrõl az államháztartással szemben a havi és az évközi (negyedéves) bevallás benyújtására kötelezett adózók részére

A havi és negyedéves bevallóknak a 08-as bevallási „nyomtatványcsalád”  mellett a  0601-es bevallást is be kell nyújtani. Igaz, hogy a tartalma leszûkült, de aki nem nyújtotta be, és érintett, annak pótolnia kell!

06T1031 bejelentõlap a járulékalapot képezõ jövedelem, illetve adóelõleg - alap mértékérõl - valamint a járulékkedvezményre jogosító feltétel megszûnésérõl - a Tbj. 20. § (2) bekezdésében, 27. § (1) bekezdésében, 29. § (1) bekezdésében és a 29/A. § (1) bekezdésében meghatározott járulékfizetési kötelezettség teljesítése érdekében

Amennyiben olyan dolgozónk lép ki, akire vonatkozóan ezt a bejelentést megtettük, a kilépése nem ad okot újabb bejelentésre. Hiszen a változás akkor következik be, amikor megfizetjük a minimum járulékalap után a járulékot, azt a tényt kell a bejelentett dolgozó esetében közölnünk, és a kilépésével ez nem következik be. Tehát erre vonatkozóan nem kell benyújtanunk a bejelentõlapot.

Amennyiben új dolgozót veszünk fel, és már a felvételkor tudjuk, hogy a jövedelme nem fogja elérni a minimum járulékalapot, a bejelentést rögtön megtehetjük. Legkésõbb viszont a kifizetést követõ 15 napon belül kell megtennünk.

Ha a biztosított járulékalapot képezõ jövedelem nem éri el a minimum járulékalapot, és a foglalkoztató nem él a bejelentési jogával, az egyébként a biztosítottat terhelõ járuléktöbbletet a foglalkoztatónak kell megfizetnie.

A segítõ családtagra nem vonatkozik a minimum járulékalap utáni járulékfizetési kötelezettség!

Önadózó


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra