Adócsalás esettanulmányok: gabonakereskedelem

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A magyar állampolgár által vezetett szlovák cég hamis fuvarlevelekkel azt a látszatot keltette, hogy a megvásárolt gabonát külföldön értékesítette, miközben a terményt belföldön, már forgalmi adóval növelt áron adta el.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Adócsalás esettanulmányok: gabonakereskedelem

Egy gabonakereskedelemmel foglalkozó cég úgy próbált meg félmilliárd forintnyi adómegfizetést elkerülni, hogy egy román társaság nevében búzát vásárolt, majd titokban áfával növelt értéken Magyarországon értékesítette. Hárman elõzetes letartóztatásba kerültek, a cég 1,2 milliárd forintnyi értékpapírját a vámnyomozók lefoglalták.

A magyar állampolgár által vezetett szlovák cég hamis fuvarlevelekkel azt a látszatot keltette, hogy a megvásárolt gabonát külföldön értékesítette, miközben a terményt belföldön, már forgalmi adóval növelt áron adta el - tájékoztatta a napokban feltárt bûnügyrõl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-t, hozzátéve, hogy így mintegy félmilliárd forintnyi adót nem fizettek meg.

A közlemény szerint a pénzügyi nyomozók egyszerre ötven helyszínen tartottak házkutatást, három embert elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak adócsalás bûntett gyanúja miatt. Az érintett cégek bankszámláján tartott 6,5 millió dollárnyi, azaz 1,2 milliárd forintnak megfelelõ összegû értékpapírt biztosítékként lefoglalták.

A három gyanúsítottat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság elõzetes letartóztatásba helyezte. Az adócsalókat kettõtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztésre ítélhetik.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra