Adóelõleg-nyilatkozatok a 2011. évre

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

Az adóhatóság tájékoztatása szerint a nyilatkozat minták nem kötelezõen alkalmazandók, illetve azok mind tartalmukban, mind formájukban szabadon módosíthatóak. Így például az adójóváírásról és a személyi kedvezményrõl szóló adóelõleg-nyilatkozat akár egy nyilatkozatba is foglalható.

___________________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

___________________________________________

Adóelõleg-nyilatkozatok a 2011. évre

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: szja‑törvény) 2010. január 1-jétõl hatályos rendelkezései szerint az állami adóhatóság nem rendszeresít adóelõleg‑nyilatkozatokat. Az adóelõleg-nyilatkozatok bármilyen írásos formában megtehetõek, ugyanakkor segítségképpen és iránymutatásként a törvényi kötelezettségek teljesítéséhez az állami adóhatóság az alábbi adóelõleg‑nyilatkozat mintákat készítette el. A nyilatkozat minták tehát nem kötelezõen alkalmazandók, illetve azok mind tartalmukban, mind formájukban szabadon módosíthatóak. Így például az adójóváírásról és a személyi kedvezményrõl szóló adóelõleg-nyilatkozat akár egy nyilatkozatba is foglalható.

Javasoljuk, hogy a kifizetõk és a munkáltatók a magánszemélyek számára csak azon nyilatkozatokat adják át, amelyek a nyilatkozatot tevõ magánszemélyek adókötelezettsége szempontjából relevánsak.

Felhívjuk ugyanakkor szíves figyelmét arra, hogy az szja-törvény kötelezi a kifizetõt, a munkáltatót arra, hogy a kifizetést megelõzõen tájékoztassa a magánszemélyt az adóelõleg-nyilatkozat megtételének lehetõségérõl, valamint a nyilatkozat megtételének vagy mellõzésének adójogi következményeirõl.

Letölthetõ dokumentumok a www.apeh.hu-ról:

 

***

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. 1-12. hónapra 17.640,-Ft. (1.470,-Ft/hó)  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra