Adószámla rendezése végelszámolásban

ART

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: végelszámolás


A cég törlése után a NAV kizárólag annak a személynek a kiutalás iránti kérelmét teljesíti, aki a legfőbb szerv által jóváhagyott vagyonfelosztási javaslat benyújtásával igazolja, hogy a  kiutaláshoz való jogot a társaságtól megszerezte.

Ha az adószámlán nyilvántartott túlfizetéssel rendelkezik, és/vagy visszaigényelhető adója van (beleértve a megszűnéshez kapcsolódóan visszaigényelhetővé váló általános forgalmi adót is), azt a cég törlése előtt, a végelszámolási eljárás alatt igényelje vissza a ’65. számú bevalláson,  és/vagy a 17. számú „Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatványon.

A cég a törlését követően visszaigénylésre nem jogosult, mivel a törlés napjával jogalanyisága megszűnik. Ha van az adózó adószámláján nyilvántartott túlfizetés és esetlegesen nyilvántartott adótartozás, azt a NAV hivatalból elszámolja.

A cég törlése után a NAV kizárólag annak a személynek a kiutalás iránti kérelmét teljesíti, aki a legfőbb szerv által jóváhagyott vagyonfelosztási javaslat benyújtásával igazolja, hogy a  kiutaláshoz való jogot a társaságtól megszerezte. A jogosult erre irányuló kérelmét formai megkötés nélkül nyújthatja be. Ez alapján tehát a törlés után benyújtott kiutalási kérelmet – a vagyonfelosztási javaslatban szereplő arányban és összeg erejéig – a követelést megszerző személy vagy annak meghatalmazottja nyújthatja be. A törlés előtt kiadott meghatalmazások a meghatalmazást kiadó cég törlése miatt már nem érvényesek, ezért új eseti meghatalmazás kiadása szükséges, amelyet az eljáráshoz csatolni kell. A kiutalást a kérelmező kérheti lakcímére illetve a saját  ankszámlájára, amelyek adatait szintén csatolni kell a kérelemhez

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra