Adószámos magánszemély foglalkoztatása

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

Az Szja tv. 46. § (5) bekezdése szerint a kifizetõnek nem kell az adóelõleget megállapítani a nem egyéni vállalkozóként számlaadásra kötelezett magánszemély által számlázott bevételbõl. A magánszemély azonban nyilatkozatban kérheti az adóelõleg levonását.

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban!

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 10 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 17.640,-Ft.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

Adószámos magánszemély foglalkoztatása

A magánszemély az adóelõleg levonása tekintetében nem nyilatkozik, ezért a kifizetõ nem állapít meg, és nem von le adóelõleget.
• Ha a díjazás összege megalapozza a biztosítási jogviszonyt, akkor a Tbj. 4. § k) pont 2. alpontját alkalmazva a szerzõdésben meghatározott díj lesz a járulék alapja (költségelszámolásra lehetõség nincs).
• Amennyiben a kifizetés nem alapozza meg a biztosítási jogviszonyt és a magánszemély az adóelõleg megállapítására vonatkozó nyilatkozatát nem tette meg, akkor 27 százalékos mértékû egészségügyi hozzájárulás bevallásának és megfizetésének kötelezettsége merül fel.

A magánszemély nyilatkozatban rendelkezik a kifizetõ felé
• Ha a biztosítási jogviszonyt megalapozza a díjazás összege, akkor járulékalapként az adóelõleg megállapításánál figyelembe vett jövedelmet kell figyelembe venni.
• Ha a biztosítási jogviszony nem jön létre, akkor a kifizetõt terheli a 27 százalékos egészségügyi hozzájárulás.

Önadózó

***

A KÖNYVELÕI FELELÕSSÉG KÉZIKÖNYVE + CD

Az I. Fejezet szól a könyvelési szerzõdésrõl – amelyben felvázoljuk azokat a jogi technikákat, amelyeket mindenképpen javasolunk beépíteni az ügyféllel megkötött könyvelési szerzõdésbe. Ezeket könyvünk, és annak CD melléklete részletesen tartalmazza.Könyvünk II. Fejezete az adótörvények rejtett csapdáival, és a könyvelõi munka során elkövethetõ tipikus hibalehetõségekkel foglalkozik. Tanulságos olvasmány ez könyvelõknek – egy könyvelõirodai vezetõ tollából. A III. Fejezetet a könyvelõi kártérítési felelõsségnek szenteltük, amelybõl egyáltalán megismerheti, hogy melyek a téma lényeges kérdései, érveket, tippeket kaphat  ilyen élethelyzetekre.  Könyvünk értékes részét képezi az a 20 esettanulmány, amelyek könyvelõi kártérítési jogeseteket dolgoznak fel. A könyvelõ irodák felelõsségi kérdései mellett részletesen foglalkozunk a munkaviszonyban, alkalmazottként foglalkoztatott könyvelõk, fõkönyvelõk, gazdasági igazgatók kártérítési felelõsségével is. Könyvünk IV. Fejezete pedig – egyfajta válaszként, megoldásként a könyvelõi kártérítési felelõsség által felvetett kérdésekre – tartalmazza a könyvelõ iroda Általános Szerzõdési Feltételeit, továbbá Szervezeti és Mûködési Szabályzatát, felhasználható iratminta formájában. Ezeket megnyitható word dokumentumként – további iratmintákkal együtt – a könyvünk Függelékét képezõ CD is tartalmazza.

A könyvelõi felelõsség kézikönyve. Szerzõ: Dr. Szabó Tibor, Regõs Gábor
Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2009
Terjedelem: 328 oldal + CD
Ára: 9.900,-Ft + 660,-Ft postaköltség - Önadózó újság elõfizetõknek 20% kedvezménnyel 7.920,-Ft + postaköltség

Megrendelés: info@onadozo.hu

Önadózó újság elõfizetés: info@onadozo.hu

Személyesen megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat, 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 06 1 267 5010


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra