Az adóhivatal megszerette az árúlefoglalásokat

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Az adóhatóság tapasztalatai szerint az árukészlet lefoglalása az adótartozás megfizetésére serkenti az adózókat. Számolni kell ezzel is.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Az áru lefoglalása az adótartozás megfizetésére serkenti az adósokat

 Az adóhatóság az idén 74 milliárd forintot hajtott be úgy, hogy foglalással élt, az adózók az intézkedés feloldása érdekében önkéntesen megfizették az adótartozást - mondta el Honyek Péter, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivõje. A NAV szerdai közleményébõl kiderül: az adórevizorok és a pénzügyõrök együttmûködve, összehangoltan járnak el az adótartozást felhalmozókkal szemben.

Az elmúlt napokban a Fejér Megyei Vám- és Pénzügyõri Igazgatóságnál vámkezelésre jelentkezõ egyik cég esetében csaknem 66 millió forint adótartozást mutatott a nyilvántartási rendszer, ezért a vámeljárás alá vont árut a pénzügyõrök visszatartották és értesítették a Fejér Megyei Adóigazgatóság munkatársait.

A pénzügyõrök és az adóvégrehajtók közös munkája eredményes volt, az ügyfél által vámkezeltetni kívánt, több tonnányi és mintegy 36 millió forint értékû rágógumit az adótartozás megfizetéséig a NAV lefoglalta - ismerteti a közlemény.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra