Az aromás szeszek adója emelkedik drasztikusan

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Ötven százalékkal emelkedik az aromás szeszesitalok jövedéki adója az Országgyûlés által nemrég elfogadott törvénymódosítás szerint; a sör, a bor, a pezsgõ és a minõségi szeszes italok esetében viszont csak 5 százalék lesz az adóemelés - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Csak az aromás szeszek adója emelkedik drasztikusan

A fogyasztók orientálását szem elõtt tartva, a törvénymódosítás a "minõségi" szeszes italok - például pálinka, whisky, brandy - számára kedvezõbb adómértéket állapít meg, a sajtóban felkapott 50 százalékos adóemelés pedig kizárólag a gyengébb minõségû szeszesitalokra érvényes - hangsúlyozza a tárca közleményében.

A törvénymódosítás célja, hogy azokat a szeszes italokat hozza kedvezõbb helyzetbe, amelyeknek kiemelkedõ a minõsége, így ösztönözve a lakosságot az egészségesebb, kevesebb aromaanyagot tartalmazó termékek fogyasztására - teszik hozzá.

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra