Az FM közzétette a termeléshez kötött állatalapú támogatások feltételeit

Forrás: MTI

Címkék: állatalapú támogatások


A támogatásigénylés alapfeltétele, hogy a mezőgazdasági termelő a tárgyévben június 9-én rendelkezzen 1 hektár minimális területalapú támogatásra (SAPS) jogosult földdel, vagy pedig az adott naptári évben igényelt, illetve kapott, állatokra vonatkozó, létszámalapú, termeléshez kötött közvetlen támogatásainak összege meghaladja a száz euró értéket.

A Földművelésügyi Minisztérium közzétette a termeléshez kötött állatalapú támogatások feltételeit.
 
A kormany.hu portálon olvasható tájékoztatás szerint a támogatásigénylés alapfeltétele, hogy a mezőgazdasági termelő a tárgyévben június 9-én rendelkezzen 1 hektár minimális területalapú támogatásra (SAPS) jogosult földdel, vagy pedig az adott naptári évben igényelt, illetve kapott, állatokra vonatkozó, létszámalapú, termeléshez kötött közvetlen támogatásainak összege meghaladja a száz euró értéket.

A támogatást naptári évenként és mezőgazdasági termelőnként egy alkalommal, ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton lehet igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH), amely a kérelmezést követő év június 30-áig fizeti ki a támogatást.

A minisztérium kiemelte, hogy a benyújtott támogatási kérelem nem része az egységes kérelemnek, ezért a határidő végét követő 25 napon belül lehetőség van módosításra és hiánypótlásra, ugyanakkor az általános uniós eljárásrend alapján naponta 1 százalékkal csökkennek azok az összegek, amelyekre a kérelmező a határidőig történő benyújtás esetén jogosult lett volna.

Minimálisan egy állat támogatható, ezután az egyed élete során csak egy típusú termeléshez kötött közvetlen támogatás vehető igénybe, ez a kérelmezés ideje során nem változtatható. Ennek gyakorlati jelentősége a kettős hasznú tehenek esetében van. Nincsen lehetőség ugyanazon tehén után egyik évben tejhasznú tehén támogatást, a másik évben pedig anyatehén támogatást igényelni. Amennyiben az állat után termeléshez kötött anyatehén átmeneti nemzeti támogatást igényel a termelő, akkor uniós forrásból is csak anyatehén támogatás igényelhető - ismerteti a szaktárca.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra