Bővült az igazolás nélkül elszámolható költségek köre külföldi kiküldetéskor

SZJA

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: külföldi kiküldetés


A magánszemély a külföldi kiküldetéskor kapott költségtérítésből igazolás nélkül napi 85 eurónak megfelelő forintösszeg levonását kérheti az adóelőleg-nyilatkozatban, legfeljebb a napidíj összegéig.

2024. január 1. óta a nemzetközi vízi és légi árufuvarozásban és személyszállításban, nemzetközi forgalomban üzemeltetett jármű fedélzetén foglalkoztatott, külföldön is munkát végző magánszemély esetében külföldi kiküldetéskor igazolás nélkül, költségként elszámolható[1] naponta 85 eurónak[2] megfelelő forintösszeg.

A magánszemély a külföldi kiküldetéskor kapott költségtérítésből igazolás nélkül napi 85 eurónak megfelelő forintösszeg levonását kérheti az adóelőleg-nyilatkozatban, legfeljebb a napidíj összegéig.

-------------- 

[1] A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 3. számú melléklet II. fejezet 12. pontja.

[2] A külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről szóló 285/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 1. §-a.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra