Civil kedvezményezettek elszámolási kötelezettsége - határidős május 31-ig!

JOG

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV Fejér Megyei Adóigazgatósága

Címkék: civil szervezetek, 1 százalék


A 2011-ben a civil kedvezményezettnek kiutalt szja 1% felhasználásáról a 11KOZ számú közleményt a kedvezményezett szervezeteknek legkésőbb 2013. május 31-ig kizárólag elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül kell megküldeniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

A közleményben szerepelnie kell mindazon szja 1 %-os összegek felhasználásának, amelyeket a NAV 2011. január 1-jétől 2011. december 31-ig a 2007-2010. adóévre benyújtott érvényes rendelkező nyilatkozatok alapján utalt ki a kedvezményezettnek. Fel kell tüntetni a 10KOZ számú közleményben tartalékolt összegként megjelölt szja 1 %-os összeg felhasználására, tartalékolására, illetve továbbtartalékolására vonatkozó adatokat is. A közleményt abban az esetben is be kell nyújtania a kedvezményezettnek, ha 2011-ben nem utalt ki részére szja 1 %-os összeget a NAV, azonban a 10KOZ számú közleményében a kedvezményezett tartalékolt összeget tüntetett fel.
 
A 11KOZ bizonylat elküldését megelőzően feltétlenül ellenőrizzék, hogy amennyiben szervezetük a korábbi évekre vonatkozóan a ’KOZ bizonylat benyújtására kötelezett, úgy a ’KOZ bizonylatok megküldését maradéktalanul és hibátlanul teljesítették-e, tekintettel arra, hogy a bizonylatokban feltüntetett adatok évenként egymásra épülnek. Amennyiben a benyújtásra kötelezett szervezetek a korábbi évek ’KOZ bizonylatát elmulasztották benyújtani vagy a hibásan benyújtott bizonylatot nem javították, akkor elsőként ezek pótlását, javítását kell megtenniük (időrendi sorrendben) annak érdekében, hogy a 11KOZ bizonylat feldolgozható legyen.

A 11KOZ bizonylat feldolgozásakor észlelt, a feldolgozást akadályozó hibákról a NAV az ügyfélkapun keresztül értesíti a beküldőt. Ha az adott évben a benyújtási kötelezettség feltételei egyébként fennállnak, akkor is be kell nyújtani a ’KOZ bizonylatot, ha a szervezetet az szja 1%-os felajánlásokból a NAV jogerős határozattal kizárta.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra