Csoportos társasági adóalany tagjainak februári adóelőlege és a felajánlások feltételei

TAO

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV

Címkék: csoportos adóalanyiság


Ha a NAV engedélyezte a csoportos társasági adóalany létesítését, az erről szóló határozatban törli a csoporttagok 2019 első félévi adóelőlegei közül azokat, amelyek a határozat véglegessé válásáig nem esedékesek. A törölt adóelőlegeket már a csoportnak kell megfizetnie.

Az adóelőleg törlése és előírása kapcsán fellebbezésre, a határozat kézbesítésétől számított 15 napon belül van lehetőség.
 
A NAV a társasági adó összegéből a látvány-csapatsport vagy filmművészet támogatására szánt, szabályos felajánlásokat februárban a tag felajánlása alapján teljesíti, ha az adóelőleget a felajánló határidőben, teljes egészében megfizette. 
 
A felajánlások zavartalan átutalásához a tagoknak február 20-ig meg kell fizetniük az adóelőleget, ha az engedélyező határozat másként nem rendelkezik. (Addig ugyanis, amíg az adóelőlegek átkönyvelése kapcsán a fellebbezési határidő le nem telik, az előleg nem törölhető a tag adószámlájáról és nem írható elő a csoport adószámláján.) A február 20-ai határidő azokra a tagokra is vonatkozik, akik nem tesznek felajánlást.

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra