Egészségpénztári befizetésbõl olcsóbb az üdülés

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Érdemes az üdülésre szánt pénzt az egészségkasszákban összegyûjteni, mert számos elõnnyel jár - hívja fel a figyelmet a Stabilitás Pénztárszövetség.

______________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 9 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 16.380,-Ft.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

______________________________________

Egészségpénztári befizetésbõl olcsóbb az üdülés

Magyarország világviszonylatban is nagyhatalomnak számít a gyógyvízellátottság területén: közel 1.300 gyógyforrás várja a felüdülni vágyókat. Egyre több hazai szállodalánc kínál az egészségpénztári keret terhére elszámolható szolgáltatásokat. Tavaly 409 ezren üdültek egészségügyi megfontolásból - ismerteti a pénztárszövetség sajtóközleménye.

Lehoczky László, a Stabilitás egészségügyi tagozatának vezetõje szerint az egészségcentrumokban személyre szabott speciális kúrák segítik a gyógyulást és erõsítik a megelõzés hatékonyságát, ezért az egészségpénztárak terhére elszámolható szolgáltatások közül elsõbbséget élveznek.

"Amennyiben hozzátartozókkal együtt pihenünk, 240 ezer forintig terhelhetjük egészségpénztári egyenlegünket, szemben a saját üdülésre fordítható 160 ezer forintos kerettel. Ügyelni kell azonban arra, hogy a wellness szállodákban igénybe vett rekreáció szja köteles, míg a többi típusú szálloda, üdülõ szolgáltatása nem, csak az elõbbi értékhatárhoz kötött" - mondja a sajtóközlemény szerint.

Sok vendéglátó további kedvezményekkel várja az egészségpénztárak tagjait. Az árengedmények mértéke régiónként és a szolgáltatási minõség függvényében is változhat, átlagosan 5-10 százalék között mozog. Egyes egészségügyi, "kényeztetõ" szolgáltatásokat pedig ingyenesen biztosítanak a szállodák.

Az állam jelentõs mértékben támogatja a magánszemélyek egészségpénztári befizetéseit: az adóév során teljesített egyéni befizetés 30 százaléka, maximum 100 ezer forint visszaigényelhetõ a befizetett személyi jövedelemadóból - emlékeztet a pénztárszövetség. A visszatérített adó a tag számlájára kerül, és szolgáltatásokra költhetõ.

A fel nem használt tagi pénzeket a pénztárak kötelesek folyamatosan befektetni. Befektetéseik - gazdálkodási sajátosságaik alapján - jellemzõen jó hozamot termelnek. A hozam szja és kamatadó mentes bevétele a tagnak, az összegeket negyedévente írják jóvá a pénztárak az egyéni számlákon. Az év végi pénzmaradvány automatikusan átmegy a következõ évre.

Az egészségpénztári kártyákat is egyre több szolgáltató fogadja el, ami további jelentõs kedvezményeket jelenthet.

***

A KÖNYVELÕI FELELÕSSÉG KÉZIKÖNYVE + CD

Az I. Fejezet szól a könyvelési szerzõdésrõl – amelyben felvázoljuk azokat a jogi technikákat, amelyeket mindenképpen javasolunk beépíteni az ügyféllel megkötött könyvelési szerzõdésbe. Ezeket könyvünk, és annak CD melléklete részletesen tartalmazza.Könyvünk II. Fejezete az adótörvények rejtett csapdáival, és a könyvelõi munka során elkövethetõ tipikus hibalehetõségekkel foglalkozik. Tanulságos olvasmány ez könyvelõknek – egy könyvelõirodai vezetõ tollából. A III. Fejezetet a könyvelõi kártérítési felelõsségnek szenteltük, amelybõl egyáltalán megismerheti, hogy melyek a téma lényeges kérdései, érveket, tippeket kaphat  ilyen élethelyzetekre.  Könyvünk értékes részét képezi az a 20 esettanulmány, amelyek könyvelõi kártérítési jogeseteket dolgoznak fel. A könyvelõ irodák felelõsségi kérdései mellett részletesen foglalkozunk a munkaviszonyban, alkalmazottként foglalkoztatott könyvelõk, fõkönyvelõk, gazdasági igazgatók kártérítési felelõsségével is. Könyvünk IV. Fejezete pedig – egyfajta válaszként, megoldásként a könyvelõi kártérítési felelõsség által felvetett kérdésekre – tartalmazza a könyvelõ iroda Általános Szerzõdési Feltételeit, továbbá Szervezeti és Mûködési Szabályzatát, felhasználható iratminta formájában. Ezeket megnyitható word dokumentumként – további iratmintákkal együtt – a könyvünk Függelékét képezõ CD is tartalmazza.

A könyvelõi felelõsség kézikönyve. Szerzõ: Dr. Szabó Tibor, Regõs Gábor
Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2009
Terjedelem: 328 oldal + CD
Ára: 9.900,-Ft + 660,-Ft postaköltség - Önadózó újság elõfizetõknek 20% kedvezménnyel 7.920,-Ft + postaköltség

Megrendelés: info@onadozo.hu

Önadózó újság elõfizetés: info@onadozo.hu

Személyesen megvásárolható: Önadózó Ügyfélszolgálat, 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 06 1 267 5010


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra