Eljött a társasági adó bevallásának határideje

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Május 31-ig kell benyújtaniuk a 2010. évi társasági adóról szóló bevallást a naptári év szerint mûködõ gazdasági társaságoknak és a non-profit szervezeteknek - figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteki közleményében.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Közeledik a társasági adó bevallásának határideje

A társasági adót a megfizetett adóelõleg és feltöltés figyelembevételével ugyancsak május 31-ig kell az adóalanyoknak megfizetniük.

Amennyiben az alapítvány, az egyesület, az egyház, a közhasznú felsõoktatási intézmény, vagy más erre jogosult szervezet a társasági adóbevallást helyettesítõ nyilatkozatot tett 2011. február 25-ig, akkor a szervezetnek társasági adóbevallást nem kell benyújtania. A nyilatkozatot a felsorolt adóalanyok akkor tehették meg, ha 2010-ben vállalkozási tevékenységbõl származó bevételt nem értek el, és e tevékenységhez kapcsolódóan költséget nem számoltak el - közölte a NAV. Ha az adózó nem élt a helyettesítõ nyilatkozat lehetõségével, akkor nullás adattartalmú társasági adóbevallást kell beküldenie.

A NAV felhívja a figyelmet arra, hogy a társasági adó mértéke évközben módosult, s a változások miatt a 2010. év elsõ és második felére esõ adót külön-külön kell megállapítani. Az év második felétõl a kedvezményes, tíz százalékos társaságiadó-kulcsot 50 millió forint pozitív adóalap helyett 500 millió forint pozitív adóalapig lehet igénybe venni, miközben az alkalmazás egyéb feltételei is megszûntek.

Az egyes ágazatokat terhelõ különadót - a bolti kiskereskedelmi, a távközlési és az energiaellátó vállalkozási tevékenység után - szintén május 31-ig kell bevallaniuk az érintett cégeknek - áll a közleményben.

***

ÖNADÓZÓ újság - Segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra