Hogyan ismerheti meg az adózó adófolyószámla-egyenlegét?

ART

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu | Szerző: NAV Fejér Megyei Adóigazgatósága

Címkék: folyószámla, NAV folyószámla


Gyakori, hogy az adózó tudni szeretné, hogy van-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál nyilvántartott köztartozása. Erről egyszerűen meggyőződhet:

Gyakori, hogy az adózó tudni szeretné, hogy van-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál nyilvántartott köztartozása.

Erről egyszerűen meggyőződhet:
 
1.) Az adózó a NAV folyószámla-nyilvántartási rendszeréből - ügyfélkapus regisztráció birtokában - a központi rendszeren keresztül lekérdezheti az adófolyószámlája egyenlegét.  Ezt az ügyfélkapus regisztrációja során megadott felhasználónevével és jelszava segítségével a Kormányzati Portál (www.magyarorszag.hu) eBEV szolgáltatásával teheti meg: szolgáltatások menüpont/ folyószámla-kivonat/ új lekérdezés/ lekérdezés indítása/ elkészült eredmények. Az ügyfélkapus regisztrációra lehetőség van a NAV Fejér Megyei Adó-és Vámigazgatóság bármely ügyfélszolgálatán, az ország bármely okmányirodájában, a kormányhivatalok kormányablakainál.

2.) Egyedi tájékoztatás kérhető telefonon is a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerének 06-40/20-21-22-es számán. A telefonos ügyintéző rendszert kizárólag egyedi ügyfél-azonosító számmal (PIN-kód) lehet használni, mely a www.nav.gov.hu oldalról letölthető TEL jelű nyomtatványunkon igényelhető.

3.) Amennyiben az adózó ügyfélkapus regisztrációval és egyedi ügyfél-azonosító számmal (PIN-kóddal) sem rendelkezik, úgy folyószámla-kivonatot igényelhet személyesen bármely ügyfélszolgálatunkon.

4.) Az adófolyószámla egyenlegről tájékoztatás kérhető a NAV illetékes igazgatóságának címzett, aláírással ellátott postai levélben is.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra