IAS-IFRS képzés REFA oklevéllel

Forrás: Sämling

Az IFRS (Nemzetközi jelentéskészítési sztenderdek) elvei, szellemisége és alkalmazása – mit kell tudni és hogyan használjuk? Kiváló előadó, kamarai kreditpont, 10% Önadózó kedvezmény.

2012. február 16-23. - IAS-IFRS képzés REFA oklevéllel (5 nap)
 
A kiscsoportos kurzus összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat az IFRS elveiről és gyakorlati példák sorozatán keresztül mutatja be használatukat.  Külön kitérünk a magyarországi gyakorlat esetleges buktatóira és a főbb várható eltérésekre.
 
Ajánljuk gyakorló számviteli és pénzügyi szakembereknek, vállalati vezetőknek, akár pénzügyi, akár operatív területen dolgozóknak, illetve bárki érdeklődőnek, aki rendelkezik alapismeretekkel a számvitel területén.
 
Főbb témakörök:

 

 • Mi az IFRS?
• Számviteli rendszerek a világban
• Az IFRS létrehozása, testületei
• Alapelvek: miből áll az IFRS
• Készítés folyamata, használata világszerte
• Felhasználók és igényeik
• Beszámoló formátuma: részei, összeállításának menete
• Számviteli politika és használata
• Mérlegforduló utáni események kezelése
• Cash flow elkészítése
• Befektetett eszközök
o Tárgyi eszközök
o Befektetési célú ingatlanok
o Hitelfelvétel eszközelőállításhoz
o Állami és egyéb támogatások
o Értékvesztés
o Immateriális javak
• Lízing a számvitelben
• Forgóeszközök és elszámolásuk
• Tevékenységek megszüntetése és eszközök eladása
• Árbevétel – mikor és mennyi
• Hosszútávú szerződések jelentéskészítése
• Céltartalékok és egyéb kötelezettségek
• Adózás: a halasztott adó elszámolása
• Pénzügyi instrumentumok
• A valós érték az IFRS-ben

Részvételi díj:
245.000 Ft+áfa (A képzés díja tartalmazza az 5 oktatási napot, a segédanyagokat, az étkezést (menüebéd), a tanúsítványt és a REFA Zeugnis-t.
 
Kedvezmények:
Honlapunkon regisztrált hallgatóknak 8%kedvezményt biztosítunk! 2 fő jelentkezése esetén 12%, 3 fő jelentkezése esetén 15%engedményt adunk! Főkönyvelő vagy TB klubtag cég munkatársainak, Önadózó előfizetőknek 10%kedvezményt biztosítunk.
 
További számviteli kurzusok:
 
*Jelentkezzen be a *-gal jelölt 3 ifrs kurzusra és 20%-os kedvezményt adunk a képzések díjából.
 
2012. március 22. - IFRS Halasztott adó (0,5 nap) *

Egynapos kurzus a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről.
A halasztott adó elszámolása a nemzetközi gyakorlatban elvárt, de a magyar beszámolókészítők számára sokszor jelent nehézséget. Kurzusunk az adóelszámolás gyakorlati használatához nyújt segítséget és ad példákat gyakran előforduló, illetve ritkább esetekre.
 
2012. március 26. - IFRS Pénzügyi instrumentumok (1 nap) *

Egynapos kurzus a pénzügyi instrumentumok áttekintéséről és számviteli kezeléséről. Pénzügyi instrumentumok minden cégnél előfordulnak (pl. vevők, szállítók), és számviteli kezelésük sokszor okoz fejfájást. A nemzetközi gyakorlatban komoly változások történtek a közelmúltban, illetve vannak folyamatban napjainkban is. Kurzusunk az instrumentumok világában való eligazodáshoz nyújt iránytűt és gyakorlati segítséget ad a mindennapokban felmerülő kérdések kezeléséhez.

2012. március 27. - IFRS Befektetett eszközök (1 nap) *

Egynapos kurzus a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint a befektetett eszközök számviteli kezeléséről – előadás és gyakorlati példák. Befektetett eszközök nagyon sok cégnél teszik ki a mérleg jelentős hányadát. A Nemzetközi beszámolókészítési szabványok (IFRS) több sztenderdje foglalkozik befektetett – tárgyi vagy immateriális eszközök számviteli kezelésével. Kurzusunk ezen eszközök elszámolásához nyújt gyakorlati segítséget és példákat.
 
2012. április 11-12. - Konszolidált beszámoló (2 nap)

A két napos képzésen a konszolidált beszámoló készítés elméletét és gyakorlatát ismerhetik meg a résztvevők. A hallgatók előbb átfogó képet kapnak a módszerekről, majd azokat gyakorlati példákon át is megismerhetik.
 
2012. április 17. - IFRS Valós érték (0,5 nap) ÚJDONSÁG

Egynapos kurzus a valós értékről a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint.
Milyen értéken szerepeljenek az eszközök és a kötelezettségeka pénzügyi kimutatásokban? Folyamatosan felmerül a kérdés mind a készítők, mind a felhasználók oldaláról. A valós érték az egyik legtöbbet vitatott téma a számvitelben napjainkban:
szükség van-e rá, és milyen esetekben? Kötelező  vagy választható jelleggel használjuk? Hogyan számítsuk ki? Mi a különbség a piaci és a valós érték között?
Az IFRS 13, mely 2011-ben jelent meg, útmutatást nyújt a valós érték számításáról és használatáról. Kurzusunk gyakorlati példákon keresztül mutatja be a valós értékelés módozatait IFRS szerint.

2012. április 26-27. - Számvitel a gyakorlatban (0,5 nap)

Bevezetés a számvitelbe, gyakorlati összefoglaló és útmutató. Számvitel és könyvvitel a gyakorlatban. A számvitel képzés célja megismerni a hazai számviteli szabályozást, rendszerezni a számviteli és könyvviteli fogalmakat. Átfogó ismereteket adni a beszámoló készítésről. Ajánljuk pályakezdőknek, pályamódosítóknak és mindazoknak, akiknek nincsen gyakorlata a könyvelésben, de szeretnének ezen a területen elhelyezkedni!
  
A Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjainak kreditpont jár a képzéseken történő részvételért (kivéve: Számvitel a gyakorlatban.
 
Időpontokról, árakról, kedvezményekrőltájékozódjon weboldalunkon: tavaszi képzésajánló

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra