Hírek
SZÁMVITEL kategória hírei

A koronavírus világjárvány hatása a számviteli politikákra

SZÁMVITEL

A tevékenység beszűkülésével indokolt lehet a vállalkozási tevékenységhez használt meghatározó tárgyi eszközök terv szerinti értékcsökkenésének (használati idejének, maradványértékének) a módosítása, de bekövetkezhet terven felüli értékcsökkenés elszámolása is.

Mikor robbannak a könyvelési díjak? - és további az Önadózó most megjelent szeptemberi számában

SZÁMVITEL

Célegyenesben az áfabevallási tervezetek kiajánlása ● Mikor robbannak a könyvelési díjak? ● Áfa visszatéríttetés külföldről ● Külföldi utas felé történő adómentes értékesítés (termékexport) ● Kapcsot vállalkozásnak minősülnek-e az alapkezelők? ● Transzferár esettanulmány ● Civil szervezetek számviteli sajátosságai ● Az egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetésének adózási következményei ● Csapatépítés – tréning, szórakozás, üzleti esemény összefüggései az Szja törvényben ● A kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó jövedelem ● Az iskolakezdésre tekintettel biztosítható juttatások adókötelezettsége ● A szövetkezetek új formája: a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete ● A BIREG (bilaterális regisztráció) szabályai ● Elektronikus kapcsolattartás az adóztatásban ● A foglalkoztatás felügyelete (3. rész) ● A kényszertörlési eljárás szabályainak változása ● Előfizetés az Önadózó előfizetői csomagjára: 2021. 9-12. hóra 8.232,-Ft https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

Megjelent az Önadózó júniusi száma - Tekintse meg gazdag tartalomjegyzékünket

SZÁMVITEL

A foglalkoztatás felügyelete ● A nyári foglalkoztatás lehetőségei és közterhei ● Az együttműködő közösségről, mint adótervezési lehetőségről ● Képzési költségek hatása a társasági adóalapra ● Az ellenőrzés megállapításainak elszámolása ● IFRS 13 Valós értéken történő értékelés 2. ● A magánszemélyek részére biztosított képzések közteherviselési kötelezettsége ● Brexit 2021– Angliában dolgozók adó és járulékfizetéséről ● Az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés ● A csecsemőgondozási díj mértékének 100%-ra való emelése ● Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön - új feltételekkel ● Előfizetés az Önadózó előfizetői csomagjára: 2021. 6-12. hóra 14.406,-Ft https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

A könyvelők szerepe a nemzetgazdaságban - hivatalos!

SZÁMVITEL

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium államtiktára: a koronavírus-válság leküzdésének egyik legfontosabb és nélkülözhetetlen szereplői a könyvelők, adótanácsadók, akik folyamatosan segítik a vállalkozásokat. Az adó- és számviteli szakma szereplőire komoly feladat hárul, hiszen ők azok, akik a járvány gazdasági kihívásain képesek átvezetni a cégeket.

Számviteli beszámoló - kérelemmel menthető ki a május 31-ei határidő elmulasztása

SZÁMVITEL

A beszámoló és a hozzá kapcsolódó bevallások ügyében a Pénzügyminisztérium arra kérte az adóhivatalt, hogy a június 30-ig benyújtott igazolási kérelmekben a koronavírus-járványra visszavezethető indokokat minősítse különösen méltányolandó körülménynek.

KönyvelőKoktél 2021 Konferencia - 50% Önadózó előfizetői kedvezménnyel

SZÁMVITEL

Exkluzív ajánlat Önadózó előfizetőknek. Koktélozzunk együtt 2021-ben (is)! Az előző évek sikereinek köszönhetően 2021-ben is megrendezésre kerül a PENTA UNIÓ Zrt.-vel közös szervezésben a 16 kreditpontos* KönyvelőKoktél konferencia, melyre 50% kedvezménnyel, 31.490 Ft helyett 15.745 Ft díjjal jelentkezhetnek előfizetőink! Adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők és könyvvizsgálók is gyarapíthatják kreditpontjaikat!

Mazars: globális igény van a könyvvizsgálat reformjára

SZÁMVITEL

A szakértők egyetértenek a vállalatvezetők kétharmadával, hogy nem a könyvvizsgálat feladata a csalások leleplezése.

Kezdje az új évet az Önadózó előfizetésével - még a régi áron!

SZÁMVITEL

Az ÖNADÓZÓ előfizetői csomag egy komplex VÁLASZADÓ szolgáltatás az Ön munkavégzésének támogatására Újságcikkeink folyamatosan szállítják a válaszokat a „hogyan kell ezt csinálni?", „miként kell ezt értelmezni?" és a „mi változott már megint?" kérdésekre. Gyorskérdés szolgáltatásunkkal online választ kaphat az aznapi égető kérdésére is. Jogi Segélyvonal szolgáltatásunkkal telefonon válaszolunk a kapcsolódó jogi kérdésekre. Új év - új teendők, most fizessen elő - még a régi áron - az Önadózó 2021-es előfizetői csomagjára: 2021. 1-12. hóra 24.696,-Ft https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

Kezdje az új évet az Önadózó előfizetésével - még a régi áron!

SZÁMVITEL

Az ÖNADÓZÓ előfizetői csomag egy komplex VÁLASZADÓ szolgáltatás az Ön munkavégzésének támogatására Újságcikkeink folyamatosan szállítják a válaszokat a „hogyan kell ezt csinálni?", „miként kell ezt értelmezni?" és a „mi változott már megint?" kérdésekre. Gyorskérdés szolgáltatásunkkal online választ kaphat az aznapi égető kérdésére is. Jogi Segélyvonal szolgáltatásunkkal telefonon válaszolunk a kapcsolódó jogi kérdésekre. Új év - új teendők, most fizessen elő - még a régi áron - az Önadózó 2021-es előfizetői csomagjára: 2021. 1-12. hóra 24.696,-Ft https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

Volt EVA alanyok áttérése 

SZÁMVITEL

Az EVA-alanyok egy része 2020. január 1-jétől a számviteli törvény hatálya alá, más része a KATA törvény hatálya alá került, így 2020-ban az áttérést meg kellett valósítaniuk a nyilvántartásaikban. 

Tőkekorlátok a vállalkozások működésében

SZÁMVITEL

A számviteli törvény szerint a vállalkozásnak a működése során folyamatosan biztosítania kell azt, hogy a lekötött tartalékkal és az értékelési tartalékkal csökkentett saját tőkéje ne csökkenjen a jegyzett tőkéje, illetve a külön jogszabályban előírt minimális tőkéje alá.

Információbiztonsági kézikönyv és intézkedés csomag az Önadózótól

SZÁMVITEL

Kiadványunk eszközöket és megoldásokat ad mikro, kis- és középvállalkozások - és könyvelőirodák számára üzleti titkaik hatékony megóvásához, továbbá az olyan pénzügyi és vagyoni veszteségek megelőzéséhez, amelyek adatkezelési gondatlanság vagy szervezetlenség, felkészületlenség, adatlopás, csalás, visszaélés miatt következhetnek be. A kiadvány tevékenységétől függetlenül bármely vállalkozás számára használható. Ára 25.400,-Ft - de Önadózó előfizetőknek 50% kedvezménnyel 12.700,-Ft. Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/szabalyzatok-2/

Könyvvizsgálók továbbképzési kötelezettsége

SZÁMVITEL

Az évente összegyűjtendő kreditek minimális száma – a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet szüneteltető 65 év feletti kamarai tagok kivételével – 20, ami minimálisan 5 napi továbbképzési kötelezettségnek felel meg. A kredit naptári évre vonatkozik, tárgyévben megszerzett kreditpontok csak a tárgyévben érvényesíthetőek, a többletkreditek átvitelére nincs lehetőség

Miért érdemes előfizetni az Önadózóra?

SZÁMVITEL

Velünk 2021-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. 2021-ben ingyenesen hívható Jogsegélyvonallal és e-ügyintézési centrummal bővítjük szolgáltatásainkat. Az Önadózó adó-, számviteli és ügyviteli szaklap - gazdag online szolgáltatásokkal. Most még a régi áron - 24.696,-Ft áron fizethet elő 2021 1-12 hónapra - és járnak hozzá számviteli, pénzmosás elleni és GDPR szabályzat mintáink is. Előfizetés itt: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

Így változott a számviteli törvény 2020-21 évfordulóján

SZÁMVITEL

A hatályos változások kitérnek többek között a tőketartalék ügyletekre, az osztalék elszámolására, a nettósításra és a tőzsdei cégek éves beszámolóival kapcsolatos teendőkre is.

Civil szervezetek év végi zárása

SZÁMVITEL

Egy civil szervezet esetében kiemelten fontos, hogy a könyvelés a szervezet szakembereivel, vezetőivel karöltve együtt dolgozzon! Összefoglaljuk mire is kell figyelniük a  civil szervezeteknek a zárás okán!  Rámutatunk  a gyakran előforduló típushibákra is.

A mérlegen kívüli tételek leltározása

SZÁMVITEL

A mérlegen kívüli tételeket a leltár elkülönített részében vagy a leltárhoz kapcsolódó külön dokumentumban szükséges feltüntetni. A leltározás, illetve ellenőrzés tényét, időpontját és megállapításait jegyzőkönyvben és/vagy a nyilvántartásokban és/vagy a leltár elkülönített részében vagy a leltárhoz kapcsolódó külön dokumentumban kell feltüntetni.

RLB könyvelés automatizálás, automata kontírozás: Athéna

SZÁMVITEL

Spóroljon időt és pénzt könyvelési feladatok automatizálásával! Az Athéna programok használatával könnyen és gyorsan betöltheti ügyfelei banki tranzakcióit és vevőinek számláit az RLB Kettős könyvvitel rendszerbe.

Az ázsiós tőkeemelésről

SZÁMVITEL

Ázsiós tőkeemelés esetén a tulajdonos vagy tulajdonosok által teljesített vagyoni hozzájárulás egyik része a jegyzett tőkébe, a másik (általában a jelentősebb) része pedig tőketartalékba kerül, melynek célja, hogy a jegyzett tőke aránya kevésbé növekedjen.

Saját tőke rendezése pótbefizetéssel

SZÁMVITEL

A saját tőke hiánya miatti pótbefizetésről leggyakrabban az adott üzleti év számviteli beszámolójának az elfogadásánál szoktak dönteni. Az elfogadott beszámolóból derülhet ki ugyanis, hogy a társaság saját tőkéje nem felel meg az előírtaknak, a saját tőke összevont értéke nem éri el a minimálisan még elfogadható szintet.


Vissza az előző oldalra