Jövõre is érdemes cafeteria rendszert mûködtetni

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

A jövõ évi adóváltozások után is vonzó lehetõség marad a béren kívüli juttatások rendszere az Aranykor Pénztárcsoport szerint, mert a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt elõnyökkel jár.

__________________________________________

ÖNADÓZÓ elõfizetéssel - lépéselõnyben az adózásban

Önadózó - az adózók lapja. Adó, tb. számvitel a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta, 9 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2010. év 1-12. hónapra: 16.380,-Ft.  Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek. Önadózó Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu

__________________________________________

Jövõre is érdemes cafeteria rendszert mûködtetni

A jövõ évtõl az adójogszabályok változása miatt a legtöbb juttatást, így a pénztári befizetéseket is kedvezményes, 25 százalékos adókulcs terheli. A törvény azonban nem szigorít mindent, és több helyen könnyítéseket is tartalmaz - hívja fel a figyelmet az Aranykor. Megszûnik például a béren kívüli juttatás éves 400 ezer forintos korlátja, a pénztári juttatások esetében nem szûkül a szolgáltatások felhasználásának köre, illetve, továbbra is megmarad a 30 százalékos adókedvezmény. Pozitív változás, hogy a munkavállalók nettó bére növekedni fog, s ezzel egyidejûleg a munkáltatók járulékterhei 5 százalékkal csökkennek majd.

A pénztárcsoport sajtóközleménye ismerteti: az Aranykor egy kalkulátort készített, amelynek segítségével a munkáltatók egyértelmûen meg tudják állapítani, hogy költségeik szempontjából mit jelentenek a változások.

Számításaik szerint például egy 25 fõt foglalkoztató cégnél az átlagos fõvárosi keresetet, 200 ezer forintot alapul véve egy 5 százalékos (az adócsökkentés mértékével kalkulált), három millió forintos béremelés 1,215 millió forint összmegtakarítást jelent, ha cafeteriában történik: a munkáltató ekkor 855 ezer forintot takaríthat meg, míg a munkavállaló 360 ezer forinttal többet költhet el.

Az összmegtakarítás nagyobb cégek esetében még magasabb lehet: egy 50 fõt 300 ezer forintos átlagbéren foglalkoztató vállalkozás számára a cafeteriában történõ 5 százalékos béremelés már több mint 3,6 millió forint összmegtakarítást jelenthet a bruttó bérként való kifizetéshez képest. A cafeteria költséghatékonyságát jól mutatja, hogy míg a bérként való kifizetésnél a munkáltatói költség mindössze 52,7 százaléka, addig a cafeteriából 80 százaléka jut el a dolgozókhoz nettó juttatásként.

A példákból látható, hogy a cafeteria továbbra is vonzó lehetõség, amely a bruttó bér emelésénél jóval kevesebb költséget hárít a munkáltatókra, és magasabb nettó juttatást biztosít a munkavállalóknak - emeli ki a közleményben Kulyassa Krisztina, az Aranykor Pénztárcsoport ügyvezetõje.

Az Aranykor kalkulátora regisztráció nélkül elérhetõ az Aranykor Nyugdíjpénztár honlapján. Az Aranykor a legnagyobb hazai független pénztár, taglétszáma meghaladja a 120 ezer fõt, vagyona pedig a 100 milliárd forintot.


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra