Június 20-ig lehet javítani szankciómentesen a hibás egységes kérelmeket

Forrás: MTI

A Magyar Államkincstár (MÁK) az idén is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, és ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, meghatalmazottjaikat, vagy a kamarai falugazdászokat a kérelem hibájáról, hiányosságáról.

Az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására 2022. június 20-ig van lehetőség - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A tájékoztatás szerint a Magyar Államkincstár (MÁK) az idén is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, és ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, meghatalmazottjaikat, vagy a kamarai falugazdászokat a kérelem hibájáról, hiányosságáról. A termelőknek 2022. június 20-ig van lehetőségük arra, hogy a MÁK által jelzett problémákat orvosolják, és ezzel elkerüljék a támogatás csökkentését, az esetleges szankciókat.

Kiemelték, szankciómentesen kizárólag az értesítésben foglalt hibák, adatok módosíthatók.

A MÁK közlése alapján az idei ellenőrzések - a tavalyihoz hasonlóan - 26 ezer termelő kérelmét érintette, jellemzően kisebb hibát találták - írja a NAK közleményében.

Ismertetik, hogy 2022. május 31-ig 162 ezer egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, ennek mintegy 70 százalékát, több mint 108 ezer kérelmet a kamarai falugazdászok segítségével.

Az előzetes ellenőrzési tapasztalatok is azt mutatják, hogy érdemes igénybe venni a NAK ingyenes szolgáltatását, a falugazdászok közreműködését a kérelembeadásnál. Az előzetes ellenőrzés során a falugazdászok által benyújtott kérelmek mindössze alig több mint 12 százalékánál tártak fel problémát, az egyénileg beadott kérelmek esetén ez megközelítette a 24 százalékot - írja az agrárkamara közleményében.

***

CÉGMEGSZÜNTETÉSI SEGÉDLET - AZ EGYSZERŰSÍTETT VÉGELSZÁMOLÁS KÉZIKÖNYVE ÉS IRATMINTÁI

Kiadványunk segítségével egyszerűen, gyorsan, olcsón és önállóan megszüntetheti bt-jét, kft-jét. Forgatókönyv, iratminták, adózási buktatók, illetékszabályok - a 2022-es szabályok szerint!  További infó és megrendelés: Önadózó Webáruház!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 6-12. hónapra 16.905,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése


Vissza az előző oldalra