Kedvező változások a Széchenyi Kártya program új hiteltermékeiben

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

Legfontosabb változás, hogy a jövőben a mikro- és kisvállalatok a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya folyószámlahitel plusz terméket önállóan is igényelhetik 100 millió forint felső határig, és nem kell majd kombinálniuk a munkahelymegtartó hitellel.

A piaci visszajelzések alapján változnak és kedvezőbbek lesznek a Széchenyi Kártya programban a koronavírus hatásának mérséklésére bevezetett új pénzügyi termékek feltételei, a jövő héttől igényelhető kedvezményes hitelekhez gyorsabban, rugalmasabban juthatnak a vállalkozások - közölte a programot koordináló Kavosz Zrt.

Krisán László, a Kavosz vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, az új hitelek célja továbbra is a válság miatt kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis- és középvállalatok forráshoz juttatása.

Legfontosabb változás, hogy a jövőben a mikro- és kisvállalatok a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya folyószámlahitel plusz terméket önállóan is igényelhetik 100 millió forint felső határig, és nem kell majd kombinálniuk a munkahelymegtartó hitellel.

A középvállalati ügyfélkör a Széchenyi munkahelymegtartó hitelt és a Széchenyi Kártya folyószámlahitel pluszt továbbra is igényelheti kombinációban, de változnak az arányok: a korábbi 60-40 százalék helyett 50-50 százalékos arányban kaphatnak a munkahelymegtartó hitel mellé folyószámlahitelt.  

Változás, hogy a Széchenyi munkahelymegtartó hitel konstrukcióban az adható hitelösszeg az Európai Bizottság által engedélyezett keretek között maximum 24 havi bérköltségre bővül a korábbi 9 illetve 18 hónap helyett.

A fenti hiteltermékek továbbra is 2 éves futamidőre, 0,1 százalék évi nettó fix kamat mellett, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 90 százalékos készfizető kezességvállalásával vehetők igénybe - tájékoztatott a Kavosz Zrt.

SEGÉDLET ONLINE SZÁMLÁZÁSHOZ KISVÁLLALKOZÓKNAK 

A pdf formátumban letölthető kézikönyv pontról pontra bemutatja, mit kell tennie a kisvállalkozónak ahhoz, hogy megfeleljen az új számlázási szabályoknak – amelyeket július 1-től minden vállalkozásnak kötelező alkalmaznia. A kézikönyv ára magában foglal egy 30 napos jogi tanácsadás szolgáltatást is korlátlan számú kérdés lehetőségével, ennek keretében a szerző dr. Szabó Tibor ügyvéd telefonos konzultáció keretében válaszol a számlázással és a vállalkozás működésével kapcsolatos kérdésekre, szükség esetén segít az online számla regisztrációs lépések elvégzésében is. Ára: 25.400,-Ft - Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/e-konyvek-5/segedlet-online-szamlazashoz-kisvallalkozoknak-231


Vissza az előző oldalra