K&H: alaposan körülnéznek a kkv-k hitelfelvétel előtt

KKV

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: Kkv


A pénzintézet kisebb vállalkozói ügyfelei körében a legnépszerűbb a Széchenyi Likviditási Hitel GO! konstrukció, amelynek átlagos hitelösszege 11 millió forint és általában a maximális 3 éves futamidőre igénylik a mikrocégek

A kis- és közepes vállalkozások közül tízből kilenc úgy igényel kölcsönt, hogy több banktól kér be ajánlatot - derül ki a K&H legfrissebb kutatásából.

 A bank utolsó negyedévi felmérése szerint legtöbben - a cégek 43 százaléka - jellemzően 3-4 ajánlatot néz meg, és nagyjából ötödük - 21 százalék - kifejezetten azoktól a pénzintézetektől kér be ajánlatot, amelyekkel már meglévő pénzügyi kapcsolata van.

A cégek több mint fele saját kapcsolattartón keresztül, nagyjából harmada pedig személyesen, bankfiókban tájékozódik, amikor kölcsönt szeretne felvenni - ismertették.

Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy a napi bankolásban használt innovatív, digitális megoldások mellett a nagyobb horderejű pénzügyi döntésekben az élő kapcsolatok és az ügyfelek igényeire szabott tanácsadás továbbra is fontos.

Az eredmények szerint a kamat játssza a legnagyobb szerepet a vállalkozások választásában, ezt a tényezőt a kkv-k 77 százaléka nagymértékben figyelembe veszi.

Az átlátható hitelfolyamatra és az egyéb költségekre egyaránt a cégek kétharmada - 65 százalék - fordít kiemelt figyelmet, míg az adott pénzintézettel való korábbi együttműködés a vállalkozások 62 százalékának választásában hangsúlyos szempont.

A pénzintézet kisebb vállalkozói ügyfelei körében a legnépszerűbb a Széchenyi Likviditási Hitel GO! konstrukció, amelynek átlagos hitelösszege 11 millió forint és általában a maximális 3 éves futamidőre igénylik a mikrocégek - mutattak rá.

A jellemzően 7 éves futamidővel felvett Széchenyi Beruházási Hitel GO! pedig leginkább a középvállalkozások körében népszerű, ahol az átlagos hitelösszeg meghaladja a 100 millió forintot - jelezték a közleményben.

***

ÁRUK ÉS DIGITÁLIS TARTALMAK ÉRTÉKESÍTÉSÉNEK JOGI MEGFELELTETÉSE 

A könyv fogyasztási cikkeket, digitális tartalmakat értékesítő kereskedelmi vállalkozásoknak szól - mindegy, hogy hagyományos üzletben vagy webáruházban teszik ezt. Van egy új rendelet, amely minden kereskedelmi vállalkozásra vonatkozik - és e követelményeknek meg kell felelni. A könyv csekklistákban is összefoglalja a vállalkozások teendőit. Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is, Ára most 20% bevezető kedvezménnyel 7.920,-Ft + postaköltség - Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/szakkonyvek-1/

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra