Látvány-csapatsport támogatás és a tao. elõleg

ART

Nyomtatás
Forrás: www.apeh.hu

Tekintettel arra, hogy a Tao. tv. nem ír elõ arányosítási kötelezettséget az évközi hatályba lépés miatt, az adókedvezmény a teljes adóévi kötelezettség csökkentésére igénybe vehetõ a fizetendõ adó 70 %-áig.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Látvány-csapatsport támogatásának hatása a 2011. évi társasági adóelõlegre

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (Tao. tv.) 29/M. § értelmében a látvány-csapatsportok támogatásához kapcsolódó új rendelkezéseket – Tao. tv. 4. § 41-45. pont, 22/C. §, 3. számú melléklet B) fejezet 15. pont – a hatálybalépésük napját (2011. június 30.) követõen nyújtott támogatásra (juttatásra) kell alkalmazni. Eszerint a látvány-csapatsportágak részére 2011. július 1-én vagy azt követõen nyújtott támogatás az adóalapnál elismert költségnek (ráfordításnak) minõsül, illetve utána a Tao. tv. 22/C. §-ban foglalt feltételek teljesülése esetén adókedvezmény vehetõ igénybe.

Tekintettel arra, hogy a Tao. tv. nem ír elõ arányosítási kötelezettséget az évközi hatályba lépés miatt, az adókedvezmény a teljes adóévi kötelezettség csökkentésére igénybe vehetõ a fizetendõ adó 70 %-áig.

Lényeges azonban, hogy az újonnan beiktatott szabályok nem eredményeznek automatikusan változást a 2011. évben fizetendõ társasági adóelõleg tekintetében, figyelemmel a Tao. tv. 26. § (2) bekezdésében foglaltakra, mely szerint a fizetendõ adóelõleg az adóévet megelõzõ adóév fizetendõ adójának összegével egyezik meg, ha az adóévet megelõzõ adóév idõtartama 12 hónap volt (illetve az adóévet megelõzõ adóév fizetendõ adójának a mûködés naptári napjai alapján 12 hónapra számított összegével minden más esetben). Természetesen az adózónak lehetõsége nyílik arra, hogy az adózás rendjérõl szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 42. § (2) bekezdése értelmében az adóelõleg módosítását kérje az adóhatóságtól, ha számításai szerint adója nem éri el az elõzõ idõszak adatai alapján fizetendõ adóelõleg összegét. A kérelem az esedékesség idõpontjáig nyújtható be.

[NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Fõosztály]

***

ÖNADÓZÓ újság - folyamatos segítség a szakmai munkában!

Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb. - Számvitel  - Munkaügy a gyakorlatban havonta 64 nyomtatott oldalon. Megjelenik minden hónap elsõ napján. Hétezer könyvelõ irodának,  vállalkozásnak és intézménynek szolgáltatunk havonta,  11 ezren olvassák rendszeresen heti hírlevelünket.  Elõfizetési  díj  2011. december 31-ig 1.470,-Ft/hó. Elõfizetõknek 20% szakkönyv vásárlási kedvezmény, ingyenes e-könyvek, e-Önadózó. Ügyfélszolgálat 1085 Budapest, József körút 53. Tel: 267 5010.  

Elõfizetés: info@onadozo.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra