Lefoglalt ingóságok, ingatlanok értékesítése a NAV online árverési oldalán

ART

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu

Címkék: árverés


Az Elektronikus Árverési Felületen a NAV által lefoglalt ingóságokra, ingatlanokra, valamint üzletrészekre lehet licitálni és az árverésre meghirdetett tételek regisztráció nélkül is megtekinthetők. Az oldalt bárki böngészheti, de a licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online árverési felületén (https://arveres.nav.gov.hu) országosan mintegy kétezer ingóság között lehet válogatni. Az oldalt bárki böngészheti, de a licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges.
 
Az Elektronikus Árverési Felületen a NAV által lefoglalt ingóságokra, ingatlanokra, valamint üzletrészekre lehet licitálni és az árverésre meghirdetett tételek regisztráció nélkül is megtekinthetők. Az oldalon a keresés különböző kategóriákra, valamint megyékre szűkíthető. Az ajánlattevő személyes adatai nem nyilvánosak, azt az árveréskor senki nem láthatja.
 
A tapasztalatok szerint az ingóságok közül a gépjármű-árverések a legnépszerűbbek. Mivel már a becsérték ötven százalékával lehet az adott ingóságra licitálni, a vételár a piaci árnál jóval kedvezőbb is lehet. Nem példa nélküli ugyanakkor az sem, hogy a népszerűbb tételek értékesítése a kikiáltási ár felett történik.
 
Az ingó árverések közül néhányat kiemelve, a sikeresen licitálók különféle ruhaneműket, cipőket, karórákat, ékszereket, bútorokat vásárolhatnak.
 
Ingatlanok és ingóságok megszerzésekor a nyertes vételi ajánlaton felül négy százalék vagyonszerzési illeték merül fel plusz költségként. Ingatlanokra csak akkor lehet licitálni, ha az érdeklődő az árverés kezdetéig átutalta a végrehajtói letéti számlaszámra az ingatlan becsértékének tíz százalékát.
 
A NAV online árverési oldala már több mint tíz éve üzemel, a felületet évről évre egyre többen látogatják. Aki szeretne részt venni az árverésen, annak célszerű áttanulmányozni az oldalon található üzemeltetési szabályzatot.
 
A licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges. Akinek még nincs, néhány perc alatt nyithat ügyfélkaput a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányablakokban. Ehhez mindössze személyazonosító igazolványra (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél) és saját e-mail címre van szükség. Az ügyfélkapus azonosítás után meg kell adni a kért személyazonosító adatokat, valamint telefonszámot és e-mail címet.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra