Még az idén kifizetik az áfa visszatérítéseket?

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

A kormány még az idei évben visszafizetné azt a 250 milliárd forintnyi áfa-visszatérítési tételt, amelyet az Európai Bíróság július 28-i határozata nyomán köteles teljesíteni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfõn.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

A kormány még az idén visszafizetné az áfa-visszatérítési összegeket

Az NGM angol nyelvû, a Széll Kálmán-terv frissítéseként megcímzett tájékoztatója szerint a visszatérítést nem a költségvetés részeként, hanem egyéb, állami eszközökbõl finanszírozza az állam. Az MTI megkeresésére egyelõre nem érkezett válasz arról, hogy milyen állami eszközökbõl is történhet a kifizetés.

A minisztérium a dokumentumban megismétli Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a szeptember 6-i lovasberényi kihelyezett kormányülést követõen bejelentett intézkedéseket, így a 100 milliárd forint értékû kiigazítási program részleteit.

Az NGM a közleményben arról tájékoztat, hogy Magyarország GDP-arányos államadóssága 2011 végén 75,5 százalék, míg 2012 végén 72,1 százalék lehet a 2010. év végi 80,2 százalék után. A minisztérium az írásban megerõsíti a kormány az alkotmányban rögzített 50 százalékos adósságküszöb, illetve a 3 százaléknál alacsonyabb költségvetési hiány elérése melletti elkötelezettségét.

Az Európai Unió Bírósága július 28-án hirdette ki ítéletét, miszerint nincs összhangban az európai uniós joggal a magyar áfa-szabályozásnak az a része, amely kizárja a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa-visszatérítést. Az Európai Bizottság 2007 márciusában indította meg Magyarországgal szemben a jogsértési eljárást, ennek ellenére az évek során nem történt érdemi elõrelépés.

Az NGM akkori közleményében arról tájékoztatott, hogy a vizsgálják a bírósági döntés költségvetési kihatásait, és a tárca hangsúlyozta, hogy Magyarország tartja a Széll Kálmán Tervben szereplõ, valamint a Stabilitási és Növekedési Paktum alapján vállalt 2011-es 3 százalék alatti, és a 2012-es 2,5 százalékos államháztartási hiánycélt.

A kormány, amennyiben a jövõ évet illetõen mégis szükséges lenne, mérlegelni fogja a költségvetési bevételek növelése érdekében többek között a Mol részvénycsomag egy részének értékesíthetõségét - írta akkori közleményében az NGM.

***

A cégmenedzselés kézikönyve

Ez a könyv nem elvont magasságokba vezeti az olvasót, hanem ismerõs terepre, a saját cégébe invitálja vissza: e könyvben egy speciálisan magyar cégbemutatót tartunk a cégtulajdonosnak a saját cégérõl. Rendre visszatérõen arra késztetjük, hogy õ a saját cégére vonatkoztassa az ideális kkv-ról felvázolt prezentációnkat. A cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is. Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal.  Ára: 9.900,-Ft - de most 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltségel itt:  info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra