Mintegy 150 millió forintnyi támogatást nyújt a VM fűszerpaprika termelőknek

Forrás: MTI

Címkék: támogatások, fűszerpaprika


Azok a termelők, akik idén igazolt származású fémzárolt vetőmagot vásárolnak, és ezt számlával, valamint a vetőmag minősítő bizonyítvánnyal igazolni is tudják, költségeik 75 százalékáig támogatást igényelhetnek majd a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

Mintegy 150 millió forintnyi támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2014-ben a kiváló minőségű fűszerpaprikát termelő gazdáknak - közölte a szaktárca.
 
A fűszerpaprika kiemelkedő fontosságú, kézimunka-igényes magyar fűszernövény, termésterülete kedvezőtlen piaci folyamatok hatására 2008-ra 1500 hektárig csökkent, majd az elmúlt évek enyhe emelkedését követően mára 2500 hektárra nőtt.
 
A közlemény szerint a kormányzat kiemelten foglalkozik a fűszerpaprika termelés minőségi árualapjának megteremtésével, hiszen a külpiacokon keresett különleges magyar termékről van szó, a szaktárca ezért támogatási konstrukciót dolgoz ki a minőségi árutermelés és a jövedelmezőség előmozdítása érdekében. 
 
Azok a termelők, akik idén igazolt származású fémzárolt vetőmagot vásárolnak, és ezt számlával, valamint a vetőmag minősítő bizonyítvánnyal igazolni is tudják, költségeik 75 százalékáig támogatást igényelhetnek majd a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH). 
  
A kormányhivatalok hatáskörébe tartozó vetőmag-felügyelet végzi majd a számlához csatolt minősítő bizonyítványok ellenőrzését. A támogatást a termelők "de minimis" (csekély összegű) támogatásként igényelhetik - az új európai uniós szabályok értelmében - maximum 15 ezer eurós "de minimis" keretük terhére.

A támogatás kiegészíti a Vidékfejlesztési Minisztérium munkaigényes ágazatokat segítő korábbi intézkedéseit. Ilyen intézkedés például a zöldség-gyümölcs szerkezetátalakítási támogatás, amelynek keretében 85 fűszerpaprika termelő több mint 500 hektár után részesül az élőmunka költségeit csökkentő támogatásban - olvasható a közleményben.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra