Mit kell nyilvánosságra hozni?

ART

Nyomtatás
Forrás: Önadózó

1) a beszámolót, amelynek része a mérleg, az eredménykimutatás, a kiegészítõ melléklet és éves beszámoló esetén az üzleti jelentés. Egyszerûsített beszámoló esetén nem kell üzleti jelentést készíteni, így közzétenni sem.

_____________________________________

Kérjen ingyenes Önadózó bemutató számot!

Az Önadózó újság egy korábbi számának megküldésével Ön betekintést nyerhet abba a mûhelymunkába, amellyel havonta többezer vállalkozás, intézmény és tanácsadó részére nyújtunk segítséget, szakmai információkat, megoldásokat adókötelezettségeik szakszerû teljesítéséhez. Önadózó - az adózók lapja. Adó - Tb - Számvitel - Munkaügy a gyakorlatban, havonta 64 oldalon. A megadott postacimre megküldjük, jelezze e-mailben: info@onadozo.hu

__________________________________________

Mit kell nyilvánosságra hozni?

2) A könyvvizsgálói jelentést – a záradékot és magát a jelentést - de csak kötelezõ könvyvvizsgálat esetén,
3) Az adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozatot. Ez a vonatkozó taggyûlési, közgyûlési határozatot jelenti – tehát nem az egész jegyzõkönyvet, hanem csak annak kivonatát. Bár ezt csak a letétbehelyezési kötelezettség kapcsán említi a törvény, de miután ez a kötelezettség a gyakorlatban egybemosódik a közzététellel, így a határozat-kivonatot is közzé kell tenni.

Az elõbbiek alapján nem esik közzétételi kötelezettség alá a beszámolót elfogadó taggyûlési, közgyûlési jegyzõkönyv egésze, a résztvevõk személye, szavazati aránya, az ott tárgyalt további napirendek, szóbeli és írásbeli elõterjesztések, a hozzászólások, a felügyelõ bizottság jelentése, és nem kell közzétenni az általában ugyanekkor tárgyalt üzleti terveket sem. Miután ezek igen lényeges üzleti iratok – a cégvezetõnek kiemelt feladata megszabni az ügyben eljáró belsõ és külsõ szakértõknek, tanácsadóknak, hogy csak azon dokumemtumokat tegyék közzé, amelyre a cégnek törvényi kötelezettsége van – minden más céges információ és irat közzététele szigorúan tilos. Ugyanilyen megfontolásból a kiegészítõ melléklet és az üzleti jelentés tartalmára az a vezetõi utasítás adható, hogy az tartalmát, információ-körét tekintve maximálisan feleljen meg a vonatkozó törvényi követelményeknek, de annál többet semmilyen formában ne tartalmazzon.
/Részlet A cégmenedzselés kézikönyvébõl/

***

A cégmenedzselés kézikönyve - a sikeres cégvezetés módszertana.

Ha gond van a cégben - megállt a növekedés,  munkaszervezési  és munkavégzési problémák emésztik fel a cégvezetés energiáit, elfekélyesednek  adózási, könyvelési és jogi problémák -  ezt a könyvet kell elõször elõvenni. Cégmenedzselés kézikönyve - átfogja a cégvezetés összes területét - a szervezéstõl, vezetéstõl, munkaügyeken, a marketingen át az adózásig, rálátást ad a könyvelésre is.Kiadó: Adónet.hu Zrt. 2011. Terjedelem: 735. oldal, súlya: 1,25 kg.  Ára: 9.900,-Ft - Önadózó elõfizetõknek 20%  kedvezménnyel: 7.350,-Ft + 820,-Ft postaköltség.

Megrendelés:
Interneten: www.cegmenedzseles.hu
E-mailben: info@cegmenedzseles.hu


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra