Működik a családtámogatási kalkulátor

Forrás: MTI

Az érdeklődők alapvető életkörülményeikre vonatkozó jellemzők - például gyermekek száma, életkor, lakhatási körülmények és otthonteremtési célok, rövid- és hosszútávú tervek - alapján személyre szabottan látják a nekik kínált családtámogatásokat, kategorizálva tekinthetnek meg minden családtámogatási lehetőséget.

Már csaknem félmillió esetben vették igénybe a családtámogatási kalkulátort, amely két éve indult azért, hogy segítsen eligazodni a különböző családtámogatási lehetőségek között - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Hornung Ágnes azt írta, a kalkulátorral a fiatalok, a gyermekvállalást tervezők, a gyermeket nevelők vagy akár a nagyszülők is gyors és pontos tájékoztatást kaphatnak az általuk igénybe vehető támogatásokról.

Az érdeklődők alapvető életkörülményeikre vonatkozó jellemzők - például gyermekek száma, életkor, lakhatási körülmények és otthonteremtési célok, rövid- és hosszútávú tervek - alapján személyre szabottan látják a nekik kínált családtámogatásokat, kategorizálva tekinthetnek meg minden családtámogatási lehetőséget.

Ezen kívül részletesen tájékozódhatnak a támogatások összegéről, az igénylés feltételeiről és módjáról is. Mindezt anonim módon tehetik, ugyanis a kalkulátor használatához még regisztráció sem szükséges - írta az államtitkár.

Hornung Ágnes hangsúlyozta, a kormány sokrétű és kiterjedt családpolitikájának kiemelt célja, hogy minden élethelyzetben és a teljes életút során segítsék a családokat. Ezt szolgálja a több mint 30-féle családtámogatás, amelyek közül a családok egyszerre többféle támogatást is igénybe vehetnek - tette hozzá.

Fontos céljuk az is - folytatta bejegyzését -, hogy a családok minden igénybe vehető támogatásról tudomást szerezzenek, és éljenek is a támogatás lehetőségével; ehhez kiemelten hasznos kiindulópont a csalad.hu oldalon elérhető családtámogatási kalkulátor.

Jelezte: a kalkulátor folyamatosan frissül, így 2024 januárjától már számolni lehet a csok plusz, valamint a falusi csok és a babaváró támogatások kibővített lehetőségeivel, illetve a kalkulátor naprakész adatokat kínál minden egyéb családtámogatásról is.

Egyébként elérhető itt: https://csalad.hu/kalkulator/

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra