Nem lanyhul a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem sem

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: pénzmosás elleni szabályzat


"Nem szabad, hogy gyenge láncszemek maradjanak szabályainkban és végrehajtásukban" - mondta Valdis Dombrovskis az Európai Bizottság alelnöke, miután átfogó cselekvési tervet terjesztett elő az unió pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni küzdelmének további megerősítésére. És Ön, kedves könyvviteli szolgáltató, rendelkezik már átdolgozott pénzmosás elleni szabályzattal? Ami 2020. április 9-ig kellett elkészítenie? Ne ijedjen meg - Önadózó előfizetőnként ingynesen megkaphatja a kész csomagot - és egy kattintással letudhatja az egészet. Önadózó előfizetés: májustól decemberig 15.960,-Ft. https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

Valdis Dombrovskis, a brüsszeli testület alelnöke sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy véget kell vetni a "piszkos pénzek európai pénzügyi rendszerekbe történő beszivárgásának".

"Nem szabad, hogy gyenge láncszemek maradjanak szabályainkban és végrehajtásukban. Elkötelezettek vagyunk, hogy a ma bemutatott intézkedéseket gyorsan és következetesen hajtsuk végre" - hangsúlyozta.

A bizottság cselekvési terve a szabályok harmonizációját, ennélfogva hatékonyabb működését hivatott megerősíteni. Magában foglalja az illetékes tagállami hatóságok összehangoltabb koordinációját, egységes szabálykönyv létrehozását, új uniós felügyelő hatóság megalapítását illetve, támogatási mechanizmusok kialakítását tagállami pénzügyi hírszerző egységek számára. Emellett tartalmazza még a tagállamok közti információcsere megerősítését, és útmutatást ad a magánszektor számára az adatmegosztás javítása érdekében.

A testület július 29-ig tartó konzultációt hirdetett a cselekvési tervről.

A bizottság továbbá új jegyzéket fogadott el azokról az országokról, amelyek stratégiai hiányosságokkal rendelkeznek a nemzetközi pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni küzdelemhez, így kockázatot jelentenek az unió pénzügyi rendszerére. A listához a testület a Bahama-szigeteket, Barbadost, Botswanát, Kambodzsát, Ghánát, Mauríciuszt, Mongóliát, Mianmárt, Nicaraguát, Panamát és Zimbabwét adta hozzá.

***

Itt vannak az új pénzmosás elleni szabályzatok - Önadózó előfizetőknek ingyenesen! Csak egy kattintás és kész!

A csomagok tartalmazzák a 2020-as szabályoknak megfelelően átdolgozott pénzmosás elleni belső szabályzatot, belső kockázatértékelést, oktatási segédletet, tankönyvvel vizsgakérdésekkel. Könyvviteli szolgáltatóknak, adótanácsadóknak, adószakértőknek, ingatlanügyi tevékenységet végzőknek külön, külön. Már az e szabályzat szerinti adatlapokat kell alkalmazni!

Önadózó előfizetőknek ingyenes! Letölthető belépés után a Webáruház / Szabályzatok menüből!

A 2019. évi  CXIX. törvény 2020. január 10-i hatálybalépéssel  jelentősen módosította a a pénzmosás elleni törvényt. Azt is előírta, . hogy  valamennyi szolgáltató - így az adótanácsadók, adószakértők is - a belső szabályzatukat 90 napon belül köteles a módosításnak megfelelően átdolgozni. Ennek határideje: 2020. április 9. 

A NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszirozás Elleni Iroda 2020. március 5-én közzé is tette a Tipusszabályzatát. 

Belső szabályzatmintánkat ezen Tipusszabályzatnak megfelelően készítettük el, kidolgozva azokat a részeket is, amelyeket a szolgáltatónak kell megadnia.

Szabályzatmintánk kis- és középvállalkozások részére készült, egyaránt használhatják a tevékenységet egyedül végzők és az alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatók is. 

Alacsony kockázati kategóriát a szabályzat minta nem alkalmaz. 

Már az e szabályzat szerinti adatlapokat kell alkalmazni!

A szolgáltatók belső kockázatértékelés készítésére is kötelezettek. A csomag része a szolgáltatói belső kockázatértékelés mintája is, amelynek segítségével elkészíthető a saját kockázatértékelés. 

A csomag tartalmaz egy Pmt. Kit oktatási segédletet  Pénzmosás elleni ismeretek  adótanácsadók, adószakértők részére – amely egy az egyben követi a NAV PTEI által kiadott oktatási tematikát. Ehhez kapcsolódóan a csomag tartalmaz egy 20 kérdésből álló tesztet, és megoldókulcsait, amelynek segítségével a szolgáltató levizsgáztathatja a szolgáltatási tevékenységben részt vevő munkavállalóit. A képzés elvégzésének dokumentálására egy jegyzőkönyv mintát is adunk. 

A dokumentumok alkalmazását kitöltési útmutatóval segítjük. 

PÉNZMOSÁS ELLENI BELSŐ SZABÁLYZAT CSOMAG - KÖNYVVITELI 2020 (ÚJ)

PÉNZMOSÁS ELLENI BELSŐ SZABÁLYZAT CSOMAG - ADÓTANÁCSADÓI, ADÓSZAKÉRTŐI 2020 (ÚJ)

PÉNZMOSÁS ELLENI BELSŐ SZABÁLYZAT CSOMAG - INGATLANÜGYI 2020 (ÚJ)

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra