NGM: az adópolitika célja az adórendszer stabilitása

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: adópolitika


Az adórendszerben az elmúlt három évre jellemző nagyléptékű, gyors eredményt hozó intézkedések helyét a hosszú távú, stabilitást jelentő finomhangolás veszi át - hangsúlyozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

A SZAKma folyóirat és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ közös szervezésű konferenciáján Pankucsi Zoltán megerősítette: a 2013 januárjáig felállt adószabályok összessége nagyjából azt az adószerkezetet tükrözi, amelyet a gazdaságpolitika hosszú távon fenn kíván tartani.

Megismételte: az idén "forradalmi változásokra" a tárca nem készül, ahogy új adók bevezetésére, vagy adóemelésre sem.

Az eredmények közé sorolta, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó és a családokat segítő kedvezmények 2011-ben, tavaly és várhatóan az idén is nagyságrendileg 500 milliárd forintot hagynak a családoknál, amelynek forrását részben a bankadó és a szektorális különadó teremtette meg. Jól látszik egyfajta jövedelemátrendeződés, ami bizonyos szektorok extraprofitjából a családoknak adott többletbevételeket - mondta. 

A sikerek közé sorolta a munkahelyvédelmi akciótervet is, amelyben júliusig 65 milliárd forintot elérő adókedvezményt vettek igénybe a foglalkoztatók. "Hatvanötmilliárd forintot hagyott a kormány a munkáltatóknál abból a célból, hogy a veszélyeztetett munkahelyeket stabilizálja" - mondta. Hozzátette, a program sikerét mutatja, hogy a tárca számításai szerint nagyságrendileg 740 ezer munkavállaló tarthatta meg munkahelyét a munkáltatói adókedvezményeknek köszönhetően. (A program a 25 év alattiakra, 55 év felettiekre, kismamákra vonatkozik, illetve a tartós munkanélküliek munkába állásának segítését is szolgálja.)

Hozzátette, hogy ez csak az első hét hónap adata, amely év végére tovább emelkedik.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra