NGM: még több nő után vehetik igénybe a "Nők 40" program keretében nyújtott kedvezményeket a munkaad

Forrás: MTI

Címkék: nők nyugdíja


Szélesedik azon nők köre, akik után a munkaadók igénybe vehetik a nyugdíjba vonulás előtti időszakra vonatkozó bér- és járulékkedvezményeket annak a programnak a keretében, amely segíti a nőket a 40 év szolgálati jogviszony megszerzésében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

Az idén januárban életbe lépett változtatások szerint a 60. életévüket betöltött álláskereső nők jogosultsági idejükre való tekintet nélkül léphetnek be ezután a programba, az 55. életévüket betöltött nők esetében pedig legalább 37 év jogosultsági idő szükséges. Az érintetteknek mindkét esetben - közvetlenül a támogatás előtt - legalább 1 hónapja nyilvántartott álláskeresői státusszal kell rendelkezniük.

Az NGM emlékeztet arra, hogy a programban eleinte azok vehettek részt, akik legalább 39 év jogosultsági idővel rendelkeztek, és legalább fél éve álláskeresőként szerepeltek a munkaügyi nyilvántartásban. A belépésre 2013. december 31-ig volt lehetőség.

A programban a támogatás maximum egy évre szól, ez idő alatt 10 hónapig a bruttó bér és járulékok 100 százalékával támogatják a munkaadókat a célcsoport foglalkoztatásában, vagyis további 2 hónap támogatás nélküli foglalkoztatást kell vállalnia a munkaadónak.

A támogatás mértéke a garantált bérminimum 125 százaléka lehet maximálisan, jelenleg ez havi 147 ezer 500 forint. A program teljes költsége mintegy 1,5 milliárd forint, amelyet a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból biztosítanak.

Az NGM közleménye szerint a programról eddig több mint 3400 álláskereső és közel 350 munkaadó érdeklődött a munkaügyi kirendeltségeken. A rövid időszak, valamint az ügyfelektől érkező észrevételek miatt módosult a program feltételrendszere, így 2014. április 30-ig vonhatók be az érdeklődők.

Az idén életbe lépett rugalmas feltételek, a maximum 10 hónapig tartó támogatási időszak, valamint a munkahelyvédelmi akció által biztosított adókedvezmény kedvező lehetőséget biztosít az 55 év feletti nők foglalkoztatására, illetve ahhoz, hogy nyugdíjba vonulásukat elősegítse.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra