NGM: nincs szükség a munkavállalók kiküldetési irányelveinek módosítására

MUNKAJOG

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: kiküldetési irányelv


Nincs szükség a munkavállalókra vonatkozó uniós kiküldetési irányelvek módosítására Magyarország, valamint Kelet-Közép-Európa több állama szerint - mondta Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, a régiós országok foglalkoztatásért felelős vezetőinek pozsonyi konferenciáját követően.

 
Kijelentette, hogy a határon átnyúló foglalkoztatási visszaélések ellen a mostani jogszabályi környezetben is eredményesen lehet fellépni. Hozzátette: a tanácskozáson Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Románia és Szerbia képviselőivel egyetértettek abban, hogy az irányelvek betartásához elegendő jelenlegi jogszabályok alkalmazása és a hatóságok hatékony közreműködése. Példaként említette, hogy Szlovákia és Magyarország közt az adatkérések külföldi jogsegély keretében gyorsan - akár 48 órán belül - teljesíthetőek.  
 
Simon Attila István felidézte, hogy az irányelvek módosításáról - másfél éves tárgyalássorozatot követően - az uniós miniszterek luxemburgi ülése dönt, de a régi és az új tagállamok álláspontja jelentősen eltér. A helyettes államtitkár szerint a nyugati országok gazdasági érdekeit sérti, hogy a keleti országok vállalkozói olcsón nyújtanak jó minőségű szolgáltatásokat, ezért a munkavállalókat érintő kiküldetési irányelvek módosításával védenék magukat. 
 
Amennyiben ez sikerrel jár, életképes vállalkozások szorulnának ki a nyugati piacokról, ami az egész uniós gazdaságnak kárt okozna - tette hozzá.
 
A helyettes államtitkár kiemelte az is, hogy az új tagállamok korábban nem léptek fel a tőkeerős és emiatt szintén versenyelőnyben lévő nyugati cégek ellen, amikor azok megjelentek a keleti országok piacain.

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra