Növekedett a magyar vállalkozók bizalma a nemzetközi és a hazai gazdaság iránt

KKV

Nyomtatás
Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI | Szerző: EY

Címkék: Kkv


A nemzetközi és a régiós átlagnál is bizakodóbbak a magyar cégvezetők. A nemzetközi és a magyar gazdasági helyzetet is egyre pozitívabban értékelik a hazai vállalatok. Nagy hangsúlyt helyeznek a földrajzi terjeszkedésre, valamint az innovációra és a kutatás-fejlesztésre – derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.

„Az EY felméréséből egyértelműen kiderül, hogy a cégek túlnyomó többsége határozott növekedési programot kezdett el követni. Ez egyrészt rendkívül pozitív hír a magyar gazdaság egészét tekintve. Másrészt fontos üzenet minden cég számára, hogy merészebb, bátrabb stratégiát kövessenek annak érdekében, hogy megőrizzék versenyképességüket. Ez az időszak az aktív döntések és a jövőbe tekintés ideje a mostani a cégvezetők számára” – mondta Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezető partnere.
 
A magyar válaszadók túlnyomó többsége szerint egyre kedvezőbb az üzleti környezet: 76 százalék szerint javul a világgazdasági helyzet. A nemzetközi és a regionális átlaghoz képest is bizakodóbbak a magyar cégek: globális szinten csupán a megkérdezettek 65 százaléka, a környező országokban pedig mindössze a vállalatvezetők 59 százalék nyilatkozott pozitívan a világgazdasági helyzetről.
 
Egységes képet mutatnak a nemzetközi, régiós és hazai adatok arra vonatkozóan, hogy milyen tényezőket tartanak prioritásnak a vállalatvezetők napjainkban. A lista első helyén a hatékonyság és a költségek kordában tartása szerepel, a második legfontosabb szempont pedig a kockázatmenedzsment – mutat rá a jelentés.
 
A magyar cégvezetők jövőképe is pozitív
 
A megkérdezett hazai vállalatvezetők minden tekintetben optimistábban látják a magyar gazdaság helyzetét a fél évvel ezelőtti eredményekhez képest. 44 százalékuk 1-3 százalékos gazdasági növekedéssel számol Magyarországon a következő egy évben. Emellett pozitívabban értékelik a rövid távú piaci stabilitást, az elérhető hitelállomány bővülését, valamint a céges bevételek növekedését.
 
A gazdasági növekedésbe vetett bizalom tükröződik a rövidtávú tervekben is: a magyar cégvezetők négyötöde nyilatkozott úgy, hogy szinten tartja vagy növeli alkalmazottainak számát a következő egy évben. Ez az arány nagyságrendileg megfelel a régiós átlagnak. Emellett a megkérdezettek középtávú terveiben 58 százalékos arányban szerepel az új földrajzi piacok feltérképezése, valamint az innováció és a kutatás-fejlesztés, mint a növekedés egyik hajtóereje. Mindkét terület hangsúlya magasan a nemzetközi és a régiós átlag felett áll.
 
A következő 6-12 hónap legnagyobb kihívását az eurózóna elhúzódó gazdasági válságában látják a legtöbben – derül ki az EY felméréséből.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra