Pénzmosás elleni kötelezettségek - Innen fúj a szél

AIR

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: pénzmosás


Bár Magyarország folyamatosan lép előre a pénzmosás és a terrorizmus elleni küzdelemben, a Moneyval (az ET Pénzmosás és Terrorizmus-finanszírozás Elleni Szakértői Bizottsága) februárban kiadott országjelentésében azt írta, hogy Magyarország az úgynevezett fokozott nyomonkövetési eljárás alatt marad, amely a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen tett magyar intézkedések hatékonyságát és az ajánlásoknak való megfelelését ellenőrzi.

ET: gyors fellépésre van szükség a pénzmosás elleni küzdelemben
 
A megnövekedett kockázatok miatt azonnali és szigorú intézkedéseket kell hozniuk a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen az Európa Tanács tagállamainak  - írta a szervezet szakértői bizottsága.

Az ET Pénzmosás és Terrorizmus-finanszírozás Elleni Szakértői Bizottsága (Moneyval) 2018-as éves jelentése hangsúlyozza: a tagállamoknak növelniük kell az ügyészek és bírák tájékozottságát és hatékonyságát a pénzmosáshoz kapcsolódó bűncselekmények és a terrorizmus-finanszírozás megakadályozása érdekében.

Ugyancsak fokozni kell az erőfeszítéseket a modern kori rabszolgasággal, az emberkereskedelemmel és a kényszermunkával összefüggő pénzügyi folyamatok felszámolására.

Elzbieta Frankow-Jaskiewicz, a Moneyval elnöke tudatta: a nemzetközi szabványok betartása az intézkedések hatékonyságának biztosítását jelentik.

A jelentés szerint Magyarország folyamatosan lép előre a pénzmosás és a terrorizmus elleni küzdelemben, és azért, hogy teljesítse az úgynevezett Pénzügyi Akciócsoport (FATF) ajánlásait.

A Moneyval februárban kiadott országjelentésében azt írta, hogy Magyarország az úgynevezett fokozott nyomonkövetési eljárás alatt marad, amely a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen tett magyar intézkedések hatékonyságát és az ajánlásoknak való megfelelését ellenőrzi.

Az Európa Tanács Pénzmosás és Terrorizmus-finanszírozás Elleni Szakértői Bizottsága a tagországok pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni rendszerét, jogalkotását, gyakorlatát, intézkedéseit vizsgálja, értékeli, valamint elősegíti ezen intézkedések fejlesztését, harmonizálását.

A Moneyval koordinálásával végrehajtott országértékelések elsősorban arra irányulnak, hogy felmérjék a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem jegyében született nemzetközi sztenderdek végrehajtását és érvényesülését az ET tagországaiban

SEGÉDLET ONLINE SZÁMLÁZÁSHOZ KISVÁLLALKOZÓKNAK 

A pdf formátumban letölthető kézikönyv pontról pontra bemutatja, mit kell tennie a kisvállalkozónak ahhoz, hogy megfeleljen az új számlázási szabályoknak – amelyeket július 1-től minden vállalkozásnak kötelező alkalmaznia. A kézikönyv ára magában foglal egy 30 napos jogi tanácsadás szolgáltatást is korlátlan számú kérdés lehetőségével, ennek keretében a szerző dr. Szabó Tibor ügyvéd telefonos konzultáció keretében válaszol a számlázással és a vállalkozás működésével kapcsolatos kérdésekre, szükség esetén segít az online számla regisztrációs lépések elvégzésében is. Ára: 25.400,-Ft - Megrendelés: https://www.onadozo.hu/webaruhaz/e-konyvek-5/segedlet-online-szamlazashoz-kisvallalkozoknak-231


Vissza az előző oldalra