Pénzmosás esettanulmányok - okirathamisítással, bankszámlanyítással

ART

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: pénzmosás


A pénzmosás fogalma leginkább a gyakorlati példákból érthető meg. Ez is pénzmosás: Az elkövetők a sértett hamis dokumentumait felhasználva számlát nyitottak egy szegedi bankfiókban. Ezt követően egy ismeretlen a sértett cseh banknál vezetett számlájáról, annak tudta és beleegyezése nélkül október 4-én mintegy 120 millió forintnak megfelelő összeget utalt át Szegedre. Két nappal később a gyanúsítottak 3,2 millió forintot felvettek számláról.

Pénzmosás miatt indult eljárás két férfi ellen, akik a gyanú szerint 120 millió forintnak megfelelő dollárt szereztek meg egy brit-amerikai kettős állampolgár számlájáról - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken.
 
Serfőző Katalin közölte, a gyanúsított szerb-horvát és szerb-magyar kettős állampolgár a sértett hamis dokumentumait felhasználva számlát nyitott egy szegedi bankfiókban. Ezt követően egy ismeretlen a sértett cseh banknál vezetett számlájáról, annak tudta és beleegyezése nélkül október 4-én mintegy 120 millió forintnak megfelelő összeget utalt át Szegedre. Két nappal később a gyanúsítottak 3,2 millió forintot felvettek számláról, majd október 24-én újra próbálkoztak, de ekkorra a nyomozóhatóság már lefoglalta a pénzt, miután a sértett feljelentést tett.

A férfiak ellen különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás és közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárás. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bíróság - ügyészi indítványra - nem jogerősen elrendelte előzetes letartóztatásukat.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra