Sok végelszámolás indul

JOG

Nyomtatás
Forrás: MTI

Címkék: végelszámolás


A korlátolt felelősségű gazdasági társaságok tulajdonosainak legkésőbb március 15-ig 500 ezer forintról 3 millió forintra kellett emelniük a törzstőkét. Ugyanakkor több mint két hónappal a tőkeemelésre adott határidő után még mindig 27 ezer korlátolt felelősségű társaság van, amely nem felel meg a követelményeknek.

Ötéves csúcson van a végelszámolások száma, mind márciusban, mind áprilisban 1300 körüli cég indított végelszámolást - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból.
 
Az elemzés szerint ezek az értékek jelentősen felülmúlják az elmúlt öt év 500-600 körüli havi számait.
 
A korlátolt felelősségű társaságok jelentős része - 2014 óta több mint 180 ezer cég - eleget tett az új tőkekövetelményeknek, ami pozitív, de több ezer vállalkozás döntött az üzlet végleges beszüntetése mellett - mondja Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója a közleményben. 
 
A korlátolt felelősségű gazdasági társaságok tulajdonosainak legkésőbb március 15-ig 500 ezer forintról 3 millió forintra kellett emelniük a törzstőkét.
   
Az Opten adatai szerint ugyanakkor több mint két hónappal a tőkeemelésre adott határidő után még mindig 27 ezer korlátolt felelősségű társaság van, amely nem felel meg a követelményeknek.
   
A cégalapítások számában nem hozott meglepetést a tavasz, a márciusi 2649-es és az áprilisi 2269-es cégalapítási szám is egyaránt illeszkedik az elmúlt 1-2 év trendjébe.

Egyelőre a megszűnésekben sincs nagy meglepetés, a havi 3000 körüli értékeket fixen produkálja a hazai cégstruktúra. Ugyanakkor az év hátralevő részében várható a megszűnések növekedése, amennyiben a most induló végelszámolási eljárások lezárulnak, illetve a tőkekövetelményeket nem teljesítő cégek ellen is várhatók kényszerintézkedések - írták.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra