Személyes adónaptár online emlékeztetővel

ART

Nyomtatás
Forrás: www.nav.gov.hu

Címkék: adónaptár


Mihez kezdjen az az adózó, aki nem rendelkezik alapos adószakmai, jogi ismeretekkel? Honnan szerezzen információt a társaság vezetője, tulajdonosa, aki szeretné kézben tartani a cégét érintő adóügyeket?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Személyes adónaptár szolgáltatása a beadandó bevallások, adatszolgáltatások, határidők rendszerezésével és személyre szabásával segíti a magánszemélyeket és a vállalkozókat a szabályos adózásban. A virtuális naptár amellett, hogy egy felületen tartalmazza mindazt, amit az adóévről tudni kell, a közelgő határidőkre is figyelmeztet.

Mihez kezdjen az az adózó, aki nem rendelkezik alapos adószakmai, jogi ismeretekkel? Honnan szerezzen információt a társaság vezetője, tulajdonosa, aki szeretné kézben tartani a cégét érintő adóügyeket?

A NAV Személyes adónaptár szolgáltatása az első és legegyszerűbb lépés az adózással kapcsolatos tudnivalók rendszerezésében. A NAV honlapján (www.nav.gov.hu) elérhető alkalmazás ugyanis egy helyen, személyre szabottan tartalmaz minden információt, amit a NAV ügyfeleinek tudniuk kell. Benyújtandó bevallások, adatszolgáltatások, benyújtási és befizetési határidők – mind-mind szerepelnek benne, speciálisan, az adott adózóra szabva.

A személyes adónaptár létrehozásakor a program különböző kérdéseket tesz fel, ezekre válaszolva alakul ki az a személyes adózói profil, ami alapján az alkalmazás a teendőket és határidőket kezeli. A válaszadást rövid magyarázatok is segítik. Az elkészült adónaptár ezután kinyomtatható, de akár e-mailben is elküldhető.

Akinek van ügyfélkapuja, az a benyújtási, befizetési határidők előtt egy, három vagy öt nappal e-mailes emlékeztetőt is kérhet. Az elektronikus értesítési szolgáltatásról bármikor le lehet iratkozni néhány kattintással. Ez esetben az elmentett adónaptár alatt az „E-mail értesítő beállítása” menüpontban az „Értesítés időzítése” jelölőnégyzeteket kell szabaddá tenni, és a változtatásokat elmenteni.

Az éves adatfrissítés után ismét elérhető a Személyes adónaptár felület, immár a 2020-as adóévre vonatkozó adatokkal. A felületen a bevallások, adatszolgáltatások internetes kitöltő-ellenőrző programjai is elérhetőek.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra